banner333

banner309

Kanlı Nigar Gümüşhane’de Sahnelenecek

Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenecek ‘Kanlı Nigar’ oyunu 28 Mayıs tarihinde saat 20.00'da sahnelenecek. Biletler İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden temin edilebiliyor.

Gümüşhane 24.05.2022, 13:13
Kanlı Nigar Gümüşhane’de Sahnelenecek
banner400

Sadık Şendil'in yazdığı Volkan Özgömeç'in yönettiği Kanlı Nigar adlı oyunun yönetmen yardımcısı koltuğunda Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçılarından N. Mert Hürol ve Fatma Kum Ertekin oturuyor. 

Oyunun Dekor Tasarımı Hakan Dündar, Kostüm Tasarımı Berna Yavuz, Işık Tasarım Nihat Bahar, Müzikleri Cem İdiz, Koreografisi ise Didem Atasoy tarafından yapılıyor. 

Oldukça geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan Kanlı Nigar adlı oyunda Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Elvan Saliha Karahasan, Ensar Kaplan, Burhan Kurt, Oğuzhan Asak, Ahmet Uzuner, Hazar Altıntaş, Faik Gürbüzlü, Gülendam Rümeysa Sağlam, Elif Epcimoğlu, Ogün Kılıç, Efecan Baştürk, Derya Hatipoğlu, Dilan Serinyel, Pelin Beğendi, Erkan Akçelik, Aykut Güner, Ayşe Natır, Aybüke Yılmaz, Murat Aşar ve Yasemin Nalçacıoğlu rol alıyor. 

Fakir bir alenin kızı olan Nigar çok küçük yaşlarda zengin bir ailenin yanına hizmetçi olarak verilmiştir. Evin beyinden evin kedisine kadar çekemediği çile kalmamıştır. Nigar neden kanlı Nigar olmuştur? İşin özü bu aslında. Tecavüze uğrar, sokakta kalır, ekmek parasına muhtaçtır. Erkek egemen dünyasına savaş açmış çok güçlü ve akıllı bir kadın olan Nigar tüm bu yaşadıkları= iicünü almak için bir plan yapan Aksaray'daki yangında evi yanan Nigar, Agah'ın konağını kiralamak için Abdi'den yardım alır. Konağın sahibi Agâh Efendi, Nigar'ın soylu bir aileden gelen namuslu bir hanımefendi olduğunu sanmaktadır. Ancak çok geçmeden alacaklıları Nigar'ın izini bulur. Bu arada Nigar'ın da Agâh Efendi ile görülecek bir hesabı vardır. Agah'ın oğlu Narçın'da kalbini Nigar'ın öz kızı Bedide'ye kaptırınca ortalık iyice karışır. Bakalım Nigar'ın yaşamadığı aşkın saadetini Bedide yaşayabilecek mi? Oyun herkesi şaşırtan bir şekilde son bulacaktır. Geleneksel Türk Tiyatrosunun Gölge Oyunlarının en önemli figürlerinden biri olan Kanlı Nigar seyirlik oyun teknikleriyle dolu pek çok unsuru içerisinde barındırıyor. Kanlı Nigar oyunu Tiyatromuzun eski ustalarına bir selam gönderiyor. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46