banner333

banner309

İtfaiye’den Kan Bağışı

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yönetici ve personeli, Türk Kızılay’ına kan bağışında bulundu.

Gümüşhane 22.09.2021, 12:00
İtfaiye’den Kan Bağışı
banner400

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yönetici ve personeli, Türk Kızılay’ına kan bağışında bulundu.

Covid-19 salgını nedeniyle Kızılay Kan Merkezine olan yoğun kan talebine destek olmak amacıyla gönüllü olarak kan veren İtfaiye personeli kurum önüne kurulan stantta Türk Kızılay’ına kan bağışında bulundu.

Toplam 10 personelin kan bağışında bulunduğunu kaydeden İtfaiye Müdürü Nusret Aslan, “İtfaiye Müdürlüğünün tüm personeli olarak kan vermenin can kurtarma anlamına geldiğini biliyoruz. Bizim işlerimizden birisi de can kurtarmak. Bugün kana ihtiyaç duyan tüm hastalarımız için kan bağışında bulunduk. Kampanyaya yoğun katılım gösteren personelimize teşekkür ediyor, kan vermek sağlıktır diyerek zinde kalmak için sağlıklı her bireyi kan vermeye davet ediyoruz” dedi.

Gümüşhane Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Gülseren Oğuzhan Çıtlak da “İtfaiye ekiplerimiz 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için sürekli teyakkuz halinde. Yaz aylarında çıkan orman yangınlarında yaptıkları çalışmalar hafızalarımızdan silinmedi. Ekiplerimiz bugün yaptıkları bağışlarla kan bekleyen insanlara da can verdi” diye konuştu.

İtfaiye ekiplerinin bu duyarlılığına teşekkür ederek 18-65 yaş arası sağlıklı herkesi kan bağışında bulunmaya hatırlatan Çıtlak, “Kan kaynağı sadece insan olan bir tedavi aracıdır ve bağışçılardan temin edilmesinden başka alternatifi yoktur. Bu nedenle de kan bağışı büyük önem taşıyor. 18-65 yaş arası sağlıklı her birey kan bağışında bulunabilir. Bağışlanan 1 ünite kanla 3 kişinin hayatı kurtarılabilir” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59