banner333

banner309

İsmail Akçay: Yollarımızın Yapılmasını Talep Ettik

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ile OSB ve Bağlarbaşı Sanayi Sitesinde inlemelerde bulundu .

Gümüşhane 27.05.2022, 10:19
İsmail Akçay: Yollarımızın Yapılmasını Talep Ettik
banner400

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ile OSB ve Bağlarbaşı Sanayi Sitesinde inlemelerde bulundu .
 

“Yollarımızın Yapılmasını Talep Ettik”

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ve beraberindeki DOKA ve DOKAP yetkilileri ile birlikte Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ile birlikte geçen sene ihale edilerek yapımına başlanan Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesinde ki yolun yarım kalan kısmını inceleyen GTSO Başkanı İsmail Akçay, mevcut yolun geri kalanının da tamamlanması için Kalkınma Ajansı’ndan (DOKA) ödenek talep etti.

Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesinin mevcut yolunun geçtiğimiz yıl ihale edilerek yapımına başlanmış lakin ihale tutarı yetersiz olduğundan yol tamamlanamamıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ihale edilen yolun yapımı için gönderilen ihale parasının bir miktarı kullanıldıktan sonra üzeri iade edilmişti. Yol ihale ile tamamlanamayınca yarım kalmış ve bu sene yolun bitmediğine dair Kalkınma Ajansı ile görüşülmüştü. Beraberinde Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ile birlikte bölgeye giderek yarım kalan yolu yerinde inceleyen GTSO Başkanı İsmail Akçay, Kalkınma Ajansı’ndan (DOKA) yolun tamamlanması için ödenek talebinde bulundu. Aynı zamanda OSB bölgesindeki yolun incelemelerinin ardından Bağlarbaşı bölgesinde bulunan Sanayi Sitesinde yapılmayı bekleyen yol için de ödenek talebinde bulunan GTSO Başkanı Akçay, Kalkınma Ajansları Genel Müdür Barış Yeniçeri’ den kendisine iletilen ödenek taleplerini bakanlığa ileteceğinin sözünü aldığını belirtti.

“Yollanılan Para Belli, Yapılan İş Belli”

Mevcut yollarda yapılan incelemeler hakkında Gümüşkoza’ya bilgi veren GTSO Başkanı İsmail Akçay, “Organizenin yolları için DOKA’dan para istemiştik. Gelen para yollarımızı yapmaya yetmedi. Gönderilen para sadece yolların yarısını yapmaya yetti. Genel müdürü bölgeye götürüp incelemelerde bulunduk. Yapılan ve yapılmayan yolları gösterdik. Bakan bize biz oraya para yolladık da yol niye bitmedi dedi. Yollanılan para belli yapılan iş belli. Her evrak meydanda... Müdür bey, Ankara’ya geri dönünce bakana gerekli bilgileri paylaşacağını ve yolu gidip yerinde bizzat gördüğünü ve yolun yarısının yapıldığını gördüğünü söyleyeceğini ifade etti. Ben yolu tamamlayacak olan ödeneği göndereceklerini ümit ediyorum. Bizler bu konuda asla geri adım atmadık. O gün akşama kadar yolun bütün altını üstünü dolaştık. Yol budur dedik” diye konuştu.

“Yollarımızın Bu Sene İçerisinde Yapılmasını İstiyoruz”

Aynı ödenek talebini Bağlarbaşı Organize Sanayi Bölgesinin yolu içinde istediklerini ifade eden Akçay, “Bağlarbaşı’ndaki sanayi sitesini gezdik. Orada ki yolları da gösterdik. Buranın yollarının yapılmasını talep ediyorum dedim. Biz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı mıyız? Evet bağlıyız. O zaman bu yollarımızda yapılacak. Buraların notlarını aldı gitti. Eğer büyük bir aksilik olmaz ise hem Bağlarbaşı’ndaki sanayi sitesinin yollarının yapımı için hem de Organizenin yarım kalan yolunun yapılması için bir ödenek gönderilecek. Bunu DOKA kendisi yapacak. Yollarımızın bu sene içerisinde yapılmasını istiyoruz” dedi.

HABER: DENİZ TUTCU

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27