banner333

banner309

Gümüşhane’nin İlk Özel Sahnesi Açılıyor

Gümüşhane’de 2014 yılından bugüne aralıksız perde açan, turneleri ile şehri tanıtan ve şehirden sanat ihraç eden Yankı Kumpanya kentin ilk özel sahnesini cumartesi günü açacak. Yankı Sahne’de tüm sağlık emekçilerine sanat organizasyonları ücretsiz olacak.

Gümüşhane 16.03.2021, 15:40
Gümüşhane’nin İlk Özel Sahnesi Açılıyor
banner400

Gümüşhane’de 2014 yılından bugüne aralıksız perde açan, turneleri ile şehri tanıtan ve şehirden sanat ihraç eden Yankı Kumpanya kentin ilk özel sahnesini cumartesi günü açacak. Yankı Sahne’de tüm sağlık emekçilerine sanat organizasyonları ücretsiz olacak.

Gümüşhane ili sınırları içinde 40'ın üzerinde köye ve beldeye ilk defa tiyatro götürerek binlerce çocuğun yüzünü güldüren, sosyal farkındalık sağlamak adını sokak tiyatroları yapan, her yıl Gümüşhane'de binlerce seyirciye çocuk ve yetişkin tiyatroları yapan ekip bu kez 'Sahne' açıyor. 

Son olarak Eylül ayında Gümüşhane'de bir ilki gerçekleştirerek açık hava tiyatrosu yapan Yankı Kumpanya pandemi sürecinde bir daha sahne alamamıştı. Alınan önlemler dahilinde tiyatro gösterilerinin yasaklanmamasına rağmen halk sağlığını düşünen Yankı Kumpanya ekibi kendi tedbirlerini alarak 20 kişi kapasiteli bir 'Cep sahne' kurdu.

Kurdukları tiyatro salonu normal şartlarda 40 kişi kapasiteli olmasına rağmen seyirciler arasında sosyal mesafeyi koruyabilmek için 20 kişiye indirdiklerini vurgulayan tiyatro çalışanları, repertuarda mümkün olduğunca tek perdelik eserlerden oluşacağını aktardı. 

Yankı Kumpanya kurucusu, ödüllü yönetmen Mesut Budak, Bağlarbaşı Mahallesi Turgut Yücel Sokakta kurdukları sahnede Covid-19 salgınıyla ilgili tüm tedbirleri alarak haftanın 3 günü organizasyon yapmayı planladıklarını söyledi.

Hava temizleme (sterilizasyon) cihazı kullanarak sürekli temiz hava sirkülasyonu sağladıkları sahneye QR kodlu temassız bilet sistemi ile Covid-19 bulaş oranını sıfır toleransa kadar indirmeyi hedeflediklerini belirten Budak, “HES uygulaması ile de seyirciler kontrol altında tutulacak ve risk halinde derhal müdahale edilecek. Her bir seyircinin ateş kontrolü yapılacak, maskesiz hiçbir seyirci bu şirin salona alınmayacak. Bu önlemler ile güven vererek kaliteli bir hizmet anlayışı sunacağız. Tecrübeli tiyatro ekibimiz halkımız için iyi bir moral olacak. Birçok ilde tiyatro gösterilerinin devam ediyor olması ve tedbirlere uyuyor olması umut verici bir durum. Haftanın 3 günü organizasyon yapmayı planlıyoruz. Yetişkinlere ve çocuklara yönelik ayrı programlar yapılacak. Matine ve suare yaparak seans sayısı arttırma hedefindeyiz” dedi.

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını sürecinde sağlık çalışanlarını da unutmayan ekip, tüm sağlık emekçilerine sanat organizasyonlarını ücretsiz yapacak. 

20 Mart Cumartesi günü saat 14.00'de çeşitli sürprizlerle açılışı gerçekleştirilecek sahnede sanatsal faaliyetler önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak. Yankı Sahne’de klasik müzik, rock ve musiki müzik geceleri, felsefe geceleri, çocuk tiyatrosu günü ve yetişkinlere 2 ayrı gün tiyatro sahnelenmesi planlanıyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48