banner333

banner309

Gümüşhane'de Ökse Otu ile Mücadele

Gümüşhane Orman İşletme Şefliğince Kent Ormanı’nda ökse otu mücadelesi başlatıldı.

Gümüşhane 26.07.2013, 11:32
Gümüşhane'de Ökse Otu ile Mücadele
banner400

 Gümüşhane Orman İşletme Şefi Murat Akyan nezaretinde 12 kişiden oluşan ekip, sarıçam ağaçlarında oluşan ve ağaçların kurumasına neden olan ökse otlarını temizliyor.



Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Ozan Aydın, kent genelindeki sarıçamlarda bulunan ökse otunu temizlemek için çalışma başlattıklarını belirtti.



Kent Ormanı'nı pilot bölge seçtiklerini kaydeden Aydın, "Bu bitki ağaçlarda kısmi kurumalara neden oluyor. Gümüşhane'de sarıçamlara arız olan bu bitkinin yaptığı zararların yayılış alanı oldukça yüksek bir miktarı kapsıyor. Şehrimizin değişik yerlerinde bu zararlar görülüyor. Bu zararı önleyebilmek için çalışma başlattık" dedi.



Ökse otunun çam ağaçlarının gelişimini olumsuz etkilediğini ifade eden Aydın, şunları söyledi: 



"Tamamen kurumaya yüz tutmuş bitkilerin kesilerek alandan uzaklaştırılması, sarıçama yeni musallat olmuş bitkilerin de budama makasları ile alınarak alandan uzaklaştırılması yöntemine gideceğiz. Vatandaşlarımız da bu bitkileri toplayabilir. Biz Orman İşletme Müdürlüğü olarak kendilerinden hiçbir ücret talebinde bulunmayacağız. Şu anda 12 kişilik ekiple çalışmalarımıza başladık." dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11