banner333

banner309

Gümüşhane'de Çeyrek Asırlık Gazetecilere Plaket

Gümüşhane’de Kamuoyu Bilinçlendirme Derneği tarafından, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle meslekte çeyrek asrı tamamlayan gazetecilere plaket verildi.

Gümüşhane 11.01.2014, 14:18 11.01.2014, 14:19
Gümüşhane'de Çeyrek Asırlık Gazetecilere Plaket
banner400

 Gümüşhane Ticaret Ve Sanayi Odası (GTSO) Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık, Kamuoyu Bilinçlendirme Derneği Başkanı Eyüp Demirel ve gazeteciler katıldı.


Törende 61 yıl önce meslek hayatına başlayan Kuşakkaya Gazetesi Sahibi TuranTuğlu, 33 yıl önce meslek hayatına başlayan Anadolu Ajansı (AA) muhabiri İbrahim Özdemir, 33 yıl önce meslek hayatına başlayan Demokrat Gümüşhane Gazetesi Mesul Müdürü Alişan Ergin ve 29 yıl önce meslek hayatına başlayan Gümüşkoza Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Ayvacı'ya plaket verildi.

"HUKUKÇU OLMASAYDIM GAZETECİ OLURDUM"

Burada konuşan Baro Başkanı Avukat İsmail Taştan, "hukukçu olmasaydım gazeteci olurdum" diyerek Gümüşhane basının ve yerel gazeteciliğin daha da gelişmesi gerektiğini söyledi. Gümüşhane'de gazete çıkarmanın mesleğindeki en zor davayı savunmaktan daha zor olduğunu dile getiren Taştan, "Gümüşhane'nin sesi, vicdanısınız. Ulusaldan daha öncelikli bizim yerel basınımızdır. Baro olarak her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz." dedi.

"BASIN TOPLUMUN KONTROL MEKANİZMASIDIR"

GTSO Başkanı İsmail Akçay ise basının demokratik ülkelerin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, "Tarafsız ve özgür basın milletlerin gelişmesinde en önemli faktörlerden birisidir. Basın toplumun gözü, kulağı, dili, kontrol mekanizması ve denetleyicisidir." diye konuştu.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık da Gümüşhane basınının büyük mesafe kat ettiğini belirterek, düzenlenen etkinlik için teşekkür etti.

Dernek Başkanı Eyüp Demirel ise Gümüşhane'nin gelişmesine emeği geçen gazeteci ve yazarlara hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11