banner333

banner309

Gümüşhane’de 15 Temmuz Unutulmadı

Gümüşhane'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Gümüşhane 16.07.2023, 18:48
Gümüşhane’de 15 Temmuz Unutulmadı
banner400

Gümüşhane'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

FETÖ'nün hain darbe girişiminin yedinci yılında yapılan etkinliklerde, tüm camilerden aynı saatte sela okunarak demokrasi nöbeti tutuldu.

Gün boyunca gerçekleştirilen etkinliklerin finali, Fatih Parkı'nda düzenlenen bir programla yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak yayınlanırken, program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ayrıca, Kur'an-ı Kerim tilaveti de gerçekleştirildi.

Vali Kamuran Taşbilek, programda günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı. Konuşmasında, 15 Temmuz'da istiklale ve istikbale sahip çıkan Türk milletine minnet ve şükranlarını sundu. Taşbilek, hain FETÖ darbe ve işgal girişimi sırasında vatanını ve milletini kahramanca savunan şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, gazilere sağlıklı bir yaşam temennisinde bulundu. Ayrıca, Türk milletinin tarih boyunca nasıl onurunu, namusunu ve bağımsızlığını koruduğunu gösteren destanlarla dolu bir şanlı geçmişe sahip olduğunu vurguladı.

Vali Taşbilek, konuşmasında ayrıca, Türk milletinin 15 Temmuz 2016 tarihindeki karanlık gecede, Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerinin liderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, güvenlik güçleri ve milletin birlik içinde milli iradeye sahip çıktığını ifade etti.

MHP Milletvekili Musa Küçük ve Belediye Başkanı Ercan Çimen de konuşmalarında, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin unutulmaması gereken önemli olaylardan biri olduğunu belirtti ve bir daha böyle bir darbe girişiminin yaşanmaması temennisinde bulundu.

Programda sinevizyon gösterisi, bisiklet turu ve havai fişek gösterisi de gerçekleştirildi. Program, saat 00.13'te tüm camilerden sela okunarak demokrasi nöbeti tutulmasıyla sona erdi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:23
Güneş 05:05
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:33
Yatsı 21:07