banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi Senatosu ODTÜ Olaylarını Kınadı

Gümüşhane Üniversitesi Senatosu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yaşanan olayları kınayan bir bildiri yayınladı.

Gümüşhane 27.12.2012, 08:48
Gümüşhane Üniversitesi Senatosu ODTÜ Olaylarını Kınadı
banner400
 Gümüşhane Üniversitesi Senatosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Üniversiteler bilimsel özerkliğin ve düşünce özgürlüğünün kurumsal mekanıdır. Bu özelliği ile bilimsel, düşünsel gelişmenin en önemli sebep ve teminatıdır. Geçmişteki bazı olağan dışı dönemlerde güç bulan ve üniversiteyi kendi amacına araç kılmaya çalışan anlayışlar, Türkiye'deki üniversite geleneğinin evrensel bir vizyonla gelişmesinin önündeki en büyük engeli oluşturmuştur. Maalesef siyasetin veya medyanın bazı kesimlerinin de bilerek veya bilmeyerek verdikleri destek, bu çarpık anlayışların daha da cesaretlenmesine yol açmıştır."

'BAŞARIMIZI GÖLGELEMEYE ÇALIŞTILAR'

Türkiye'nin geçen hafta Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Göktürk - 2 uydusunu uzaya fırlatarak büyük bir başarıya imza attığının hatırlatıldığı açıklama şöyle devam etti:

"Ancak ne var ki üniversiteleri illegal amaçlarının araçları haline getirmek isteyenler bu başarımızı gölgelemeye çalıştılar. Bunların bizzat üniversiteden, siyasetten ve medyadan buldukları bir kısım taraftarla illegal eylemlerini meşrulaştırmaya çalışmalarını ibretle izlemekteyiz. Akademik öncelikle değil politik öncelikle hareket eden öğretim elemanlarının bu tür olayları haklı göstermeye yönelik tutumları ile sözde hak arayışı içerisinde olduğunu ifade eden ama bunu, yüzlerini maskeleyerek, sapanlarla, çelik bilye atarak gerçekleştiren ve tüm bunları yaparken de başta Başbakan olmak üzere diğer bir çok devlet adamının can güvenliğini tehlikeye sokan eylemler kabul edilemez."

'EMNİYET GÜÇLERİNİN SUÇLANMASI ANLAŞILAMAZ ÇELİŞKİ'

Açıklamanın son bölümünde ise şu ifadelere yer verildi:

"Kendi çocuklarını bu durumda görmek istemeyenlerin kendilerine yetiştirilmek üzere emanet edilen gençleri bu ortamlara çekmeleri son derece manidardır. Üniversitenin temel değeri olan özgürlük ilkesine sığınarak özgürlük dışı duruş ve eylemler karşısında, kamu güvenliğini sağlamakla sorumlu emniyet güçlerinin suçlanması anlaşılamaz bir çelişkidir. Üniversiteler üzerinden gerçekleştirilmeye ve kurumları birbirleri ile çatıştırmaya yönelik bu girişimleri, toplumumuzda tehlikeli bir ayrışmanın işareti görüyor ve bunu şiddetle kınıyoruz."

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
Gümüşhaneli 11 yıl önce
Gümüşhane için can damarı sayılacak DEMİRYOLU konusunda gıkı çıkmayan üniversitemiz ODTÜ olayında bülbül olmuş.
Bu neyin göstergesi ki acaba?
ODTÜ olaylarını tasvip eden yok?
Ama bazı yerlere şirin görünmek için de takla atmaya gerek yok...
İlin menfaatleri için dut yemiş bülbül olacaksın...
Sonra kalkıp şirinlik yapacak siyasetçilik oynayacaksını...
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37