banner333

banner309

Güfsad Başkanı Yalçın Üniversite Öğrencileri ile Buluştu

Yıllar önce elinde fotoğraf makinesi ile dolaştığı köyünde garipsenen öğretmen ve fotoğraf sanatçısı Vehbi Yalçın, üniversite öğrencileriyle tecrübe ve bilgi birikimini paylaştı.

Gümüşhane 27.12.2012, 08:50
Güfsad Başkanı Yalçın Üniversite Öğrencileri ile Buluştu
banner400
 Yıllar önce elinde fotoğraf makinesi ile dolaştığı köyünde garipsenen öğretmen ve fotoğraf sanatçısı Vehbi Yalçın, üniversite öğrencileriyle tecrübe ve bilgi birikimini paylaştı.

Gümüşhane Üniversitesi Çaylak Reklamcılık Kulübünün 'Sektör Öğrenci Buluşmaları' programı kapsamında düzenlenen programda öğrencilerle buluşan Gümüşhane Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GÜFSAD) Başkanı Vehbi Yalçın, 'Ben Işığım' adlı fotoğraf gösterisi ve söyleşi düzenledi.

Mühendislik Fakültesi Çok Amaçlı Salonda düzenlenen ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Celalettin Vatandaş, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı programda ilk olarak yaklaşık 150 karelik fotoğraf sunumu yapan Yalçın, daha sonra öğrencilerle söyleşi yaptı.

Öğrencilerin sorusu üzerine fotoğrafa ilk başladığı yılları anlatan Yalçın, Trabzon'da liseyi okuduğu dönemde Sovyet ülkesinin dağılmasıyla birlikte bölgeye akın eden ruslardan ilk makinesini aldığını söyledi. Üniversitenin ardından Hakkari'de bir süre görev yapıp köyüne sınıf öğretmeni olarak geri dönen Yalçın, o dönemde elinde makine ile köy içinde fotoğraf için gezdiğinde vatandaşlar tarafından garipsendiğini belirterek, fotoğrafın yaygınlaşması ile birlikte bunun tersine döndüğünü ve artık köyde de fotoğrafa ilgi duyanların kendisine sürekli konuyla ilgili teorik bilgi danıştıklarını söyledi.

Daha çok doğa ve makro fotoğraflar çektiğini kaydeden Yalçın, fotoğrafın kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu belirterek yaklaşık bir saat boyunca öğrencilere tecrübelerini aktardı. Kendini hala amatör fotoğrafçı olarak tanımladığını ifade eden Yalçın, Gümüşhane'nin fotoğraf açısında oldukça zengin bir bölge olduğunu da sözlerine ekledi.

Programda konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Celalettin Vatandaş ise kulübün faaliyetlerinin artarak devam etmesini temenni etti. Vatandaş, program ile sadece gözlerinin değil gönüllerinin de Bayram ettiğini belirterek, üniversitelerin sadece teorik eğitim veren ders ve amfilerden ibaret olmadığını, bu tür sosyal programların öğrencilerin gelişim ve bilgi sahibi olmasında esas katkıyı sağladığını, kişilik gelişimi, insanı ve dünyayı tanımaya katkı sağladığını söyledi.

Programın sonunda öğretmen ve fotoğraf sanatçısı Vehbi Yalçın'a Dekan Vatandaş tarafından plaket takdim edildi.

Yalçın, programın ardından da öğrenciler tarafından kendisine yöneltilen soruları cevaplandırarak onlara bir dizi tavsiyelerde bulundu. 



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45