banner333

banner309

banner421

Vali Baruş’tan Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Ziyaret

Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, kentin köklü eğitim kurumlarından Hayme Ana Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Gümüşhane 10.02.2026, 16:07
Vali Baruş’tan Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Ziyaret
banner400

Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, okul ziyaretleri programı kapsamında Hayme Ana Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan’la ilk olarak öğretmenler odasına geçerek okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Baruş, okulda görev yapan öğretmenlerle tek tek tanıştı.

Okulun yürüttüğü projeler hakkında bilgi aldıktan sonra yaptığı konuşmada Hayme Ana Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Vali Baruş, kız öğrencilerin meslek sahibi olarak hayata hazırlanmasının büyük önem taşıdığını belirterek, mesleki eğitime verilen önemin her geçen gün arttığını vurguladı.

Öğretmenliğin insan yetiştirme sanatı olduğunu belirten Vali Baruş, mezun olan öğrencilerin meslek sahibi olarak hayata atılmasının öğretmenler için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, öğretmenlerin emeğinin ve rehberliğinin öğrencilerin geleceğinde belirleyici rol oynadığını dile getirdi.

Ziyaret kapsamında okulun çeşitli birimlerini gezen Vali Baruş, uygulama sınıfında son sınıf öğrencileriyle bir araya gelerek sohbet etti.

Öğrencilere hitap eden Vali Baruş, meslek lisesi öğrencilerinin büyük bir avantaja sahip olduğunu belirterek, üniversite mezunu olmasına rağmen iş bulmakta zorlanan birçok örnek bulunduğunu, buna karşılık meslek lisesi mezunlarının daha erken yaşta üretime ve istihdama katılabildiğini söyledi.

Öğrencilere eğitimlerini mutlaka ileriye taşımaları tavsiyesinde bulunan Vali Baruş, imkânlar ölçüsünde meslek yüksekokulu ya da üniversite eğitiminin tamamlanmasının hem mesleki hem de kişisel gelişim açısından önemli olduğunu vurguladı.

Pes etmeden çalışmanın ve kendi ayakları üzerinde durmanın hayattaki en büyük güç olduğunu ifade eden Vali Baruş, onurlu bir yaşamın temelinin meslek sahibi olmaktan geçtiğini belirtti.

Öğrencilere seslenen Vali Baruş, “Sevmediğiniz bir alanda başarılı olmanız zordur. Yeteneğinize ve ilgi alanlarınıza yönelin, kendinizi geliştirin ve hayata güçlü hazırlanın” diyerek, öğretmenlerin ve okul yönetiminin her zaman öğrencilerin yanında olduğunu vurguladı

Yorumlar (0)
3
hafif yağmur
Namaz Vakti 10 Şubat 2026
İmsak 06:06
Güneş 07:37
Öğle 12:28
İkindi 14:48
Akşam 17:09
Yatsı 18:35