banner333

banner309

Gümüşhane SARI Kategoride

Covid-19 aşılama oranında nüfus yazımındaki yanlışlar yüzünden Türkiye’de son sırada yer alan Gümüşhane TURUNCU kategoriden kurtularak bugün itibariyle SARI kategoriye geçti.

Gümüşhane 17.09.2021, 20:20
Gümüşhane SARI Kategoride
banner400

Sağlık Bakanlığı'nın covid19.saglik.gov.tr adresinden paylaştığı aşı verilerine göre dün itibariyle Türkiye'de yalnızca Gümüşhane'nin TURUNCU kategoride yer aldığı liste bugün akşam güncellendi ve sağlık çalışanlarının yoğun çabası ve yeni açılan aşı istasyonlarıyla Gümüşhane SARI kategoriye yükseldi.

Bugün saat 19.00 itibariyle yüzde 65'lik en az bir doz aşı olmuş 18 ve üstü nüfus oranına ulaşan Gümüşhane Türkiye'de yalnızca 12 ilin kaldığı SARI kategoriye yükseldi.

Türkiye haritasının büyük bir kısmı aşı konusunda MAVİ kategoriye yükselirken Gümüşhane yüzde 65'lik oranla hala 81.sırada yer alıyor.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da twitter hesabından akşam saatlerinden yaptığı açıklamada "TURUNCU İLİMİZ KALMADI. Türkiye Covid-19 Risk Haritasında son Turuncu ilimiz Gümüşhane, ilk doz aşı oranını %65’in üzerine çıkararak Sarıya geçti. Şimdi sıra, Maviye geçecek başarıyı göstermekte. GÜMÜŞHANE’Yİ KUTLUYORUZ." ifadelerini kullanarak yaşanan bu durumu ilan etti.

Aile hekimlerinde kayıtlı nüfus ile TÜİK nüfusu arasında fark olması ve bakanlığın da aşı için hedef nüfusu TÜİK verilerini alması nedeniyle arada yüzde 7,5 fark oluşuyor. Eğer bakanlık Aile Hekimlerinde kayıtlı nüfusu baz alsaydı Gümüşhane'de aşı oranı yüzde 72,5 olacaktı.

Yaşanan bu durumun özellikle yurtdışından nüfus yazdırılmasından kaynaklandığı belirtilirken, başka illerde yaşayanların Gümüşhane'deki nüfusa yazdırılsa bile aşı olduğunda sisteme işlendiği fakat yurtdışında yaşayanların aşı olsalar bile buradaki sisteme işlenmediği için bu farkın oluştuğu öğrenildi.

En az aşı Kelkit'te en fazla aşı Kürtün'de

Diğer yandan Gümüşhane'nin aşı oranında en düşük ilçeler sırasıyla Kelkit, Şiran, Torul, Merkez, Köse ve Kürtün olduğu ortaya çıktı. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48