banner333

banner309

Gümüşhane Emniyetinden Film Gibi Operasyon

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, zamanında ve hızlı bir şekilde yaptıkları titiz çalışma ile telefonla dolandırıcılık vakasına müdahale ederek zanlıların yakalanmasını ve vatandaşın mağdur olmamasını sağladı.

Gümüşhane 08.02.2014, 15:52 08.02.2014, 15:53
Gümüşhane Emniyetinden Film Gibi Operasyon
banner400
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz Çarşamba günü Torul İlçe Emniyet Amirliği tarafından D.O isimli şahsa ulaşılamadığı, şahsın cep telefonunun sürekli meşgul olduğu, şahsın dolandırıcılarla görüşüyor olduğu ve dolandırıcılara para göndermek için Gümüşhane İl Merkezine gitmiş olabileceği İl Emniyet Müdürlüğüne bildirildi.

Bunun üzerine Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler şahsın bulunabilmesi için il merkezindeki bütün banka şubelerini araştırdı. 

Araştırma sırasında mağdur D.O’nun bir banka şubesinde görülmesi üzerine yapılan görüşmede, kendisini Komiser ve Başsavcı olarak tanıtan şahıslarla yaptığı telefon görüşmeleri ve bu şahısların yönlendirmesiyle şüpheli C.D. isimli şahsa ait hesaba iki ayrı banka şubesinden toplam 14 bin 800 lira havale yaptığını beyan etti.

Bunun üzerine ilgili banka şubeleri ile irtibata geçen Asayiş Şube ekipleri, gönderilen paralar şüphelilere ulaşmadan parayı bloke ettirdi.

Daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yan-Dol Büro Amirliği görevlileri ile irtibata geçen Asayiş ekipleri, D.O’nun gönderdiği parayı Küçükköy’deki banka şubesinden çekmeye teşebbüs ettiği esnada suçüstü yaparak yakaladı.

Gözaltına alınan C.D isimli şahıs için oluşturulan evrak ve delillerle birlikte gereği için İstanbul ve Gaziantep Emniyet Müdürlüklerine gönderildi.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerin zamanında ve hızlı bir şekilde yaptıkları titiz çalışmalar neticesinde vatandaşın mağdur olmasının önüne geçtiklerini belirterek, “Bu olaydan da anlaşılacağı üzere vatandaşlarımızın telefon ile arayarak kendilerini emniyet mensubu ya da hakim-savcı olarak tanıtıp, para talebinde bulunan şahıslara karşı dikkatli olmaları, bu tip taleplere itibar etmemeleri, bu şekilde kendilerini arayan şahıslar olması durumunda 155 Polis İmdat telefonunu 24 saat arayabilecekleri bilinmelidir.” dedi.


Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45