banner333

banner309

Gümüşhane Belediye Başkanımız Ercan Çimenden 15 Temmuz Mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Gümüşhane 14.07.2017, 14:32
Gümüşhane Belediye Başkanımız Ercan Çimenden 15 Temmuz Mesajı
banner400

Başkan Çimen, 15 Temmuz 2016 günü ülkenin en kanlı darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını belirterek, "Ülkemizde cuntalar marifetiyle meşru iktidara karşı yapılan ve yapılmaya çalışılan en kanlı darbe girişimini 15 Temmuz 2016 gecesi hep birlikte yaşadık. 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye’de Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) bağlı bir kısım hainler, demokrasimize ve aziz milletimize karşı hain bir darbe girişiminde bulundu. O gece, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanan bir grup hain üniformalı, milletimize karşı hedef gözetmeksizin terör saldırısı gerçekleştirdi. Asker elbisesi giymiş teröristler, milletimizin tanklarını, uçaklarını, helikopterlerini ve silahlarını yine milletimize çevirdiler. 249 kişiyi şehit ettiler, 2 bin 193 kişiyi de yaraladılar. Bunu gerçekleştirirken amaçlarına ulaşacaklarını sandılar" dedi.

O gece Türk milletinin adeta destan yazarak, darbeye karşı çıktığını ifade eden Başkan Çimen, mesajında şunları kaydetti:

"Ancak milletimizin meydanlara çıkarak, demokrasisine, milli iradesine göğsünü siper edercesine sahip çıkacağını düşünmediler. Milletimiz o gece, Mehmet Akif’in ifade ettiği gibi ‘Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli’ çağrısına uyarak sokakları, meydanları doldurmuş, bu cennet vatana sahip çıkmıştır. 15 Temmuz’da tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde Milletimiz, tıpkı 717 yıl önce Söğüt’te, 563 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir. 15 Temmuz, milletimizin; kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, iradesini hangi odağa teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okumasıdır. Bu meydan okumayı sadece şu veya bu kesim değil, milletimizin tamamı yapmıştır. 15 Temmuz gecesi Türkiye tüm farklılıklarını, tüm renklerini, tüm meşreplerini geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında birleşmiştir. Türkiye’yi bu ihanet çetesi mensupları aracılığıyla, bu vatan hainleri vasıtasıyla tedip edeceklerini, devleti teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz akşamı harekete geçenler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Hamdolsun milletimizin güçlü duruşu sayesinde tanklarla, uçaklarla, helikopterlerle yapılan bu hain ve kanlı girişim engellendi. O gece Türk milleti sadece bir darbeyi önlemekle kalmayarak, ülkesini işgalden kurtardı. Milletimiz, inancı, bayrağı, ülkesi, geleceği için gerektiğinde ölümün üzerine koşarak gidebileceğini, en son 15 Temmuz’da tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Hainlere karşı destansı bir şekilde direnerek şehit olan 249 kardeşimize Allah’tan rahmet, gazi olan 2 bin 193 kardeşimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin bizlere bırakmış olduğu kutlu emanete sahip çıkmak, devlet ve millet olarak en önemli görevimizdir. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi bir daha böyle imtihana tabi tutmasın, darbelere, darbe girişimlerine, demokrasi dışı her türlü saldırıya karşı bizleri ve vatanımızı korusun."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11