banner333

banner309

‘Geçmişten Günümüze Afetler’ Programı Yapılacak

Gümüşhane Üniversitesi, Kürtün Meslek Yüksekokulu, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı “Geçmişten Günümüze Afetler” konulu çevrimiçi seminer düzenlecek.

Gümüşhane 30.03.2021, 11:50
‘Geçmişten Günümüze Afetler’ Programı Yapılacak
banner400

Gümüşhane Üniversitesi, Kürtün Meslek Yüksekokulu, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı “Geçmişten Günümüze Afetler” konulu çevrimiçi seminer düzenlecek.

Moderatörlüğünü Kürtün MYO Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğretim Görevlisi Erdem Soylu’nun yapacağı etkinliğe Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürü Doğan Toncer konuşmacı olarak katılacak. 

30 Mart 2021 Salı günü saat 15.30’da başlayacak program hakkında bilgiler veren Moderatör Soylu, “COVİD-19 Salgın dönemini fırsata çevirip ülkemizin çeşitli yerlerinden sivil savunma ve itfaiyecilik alanında uzman olan konuklarımızı ağırlamaya çalışacağız. Yapacağımız etkinliğin bu haftaki konuğu yaklaşık 25 yıldır İstanbul İtfaiyesi’nde müdürlük yapıyorken şu anda Yalova Afad İl Müdürlüğü görevini yapan kendini yangın ve afetlerde yetiştirmiş olan İl Müdürümüz Doğan Toncer’in bilgi birikiminden faydalanacağız. Soru-cevap şeklinde düzenleyeceğimiz etkinlikle beraber, öğrencilerimizi ve izleyicilerimizi özel sektördeki gelişmelerden haberdar etmiş olacağız” dedi.

Ülkemizde ve özellikle de Gümüşhane’de afetlere karşı duyarlı ve bilinçli olmak adına düzenlenecek programın büyük önem arz ettiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise “Afetler, bilindiği üzere bir anda meydana gelen; ama geldiğinde birçok yıkıcı faaliyeti de beraberinde getiren hayatın bir gerçeğidir. Afetleri engelleyemiyorsak, afetlere karşı hazırlıklı ve afet anında yapılması gerekenler hususunda eğitimli olmalıyız. Gümüşhane ilimiz coğrafi yapısı gereği doğal afetlerin sıkça rastlanacağı yerlerdendir. Gümüşhane Üniversitesi olarak her fırsatta gerek düzenlediğimiz program ve etkinliklerle ve gerekse de işlediğimiz derslerde daima afet bilincine yer vermekteyiz. İçişleri Bakanlığımızın 2021 yılını ‘Türkiye Afet Eğitim Yılı’ ilan etmesinin ardından Afet Farkındalık Eğitimi Projesi İş birliği protokolünü de Gümüşhane Valiliğimiz ile birlikte imzalamıştık. Kürtün Meslek Yüksekokulumuz tarafından düzenlenecek programın da bu amaçla önemi büyüktür. Bu nedenle de programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, programa konuk konuşmacı olarak katılacak olan Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sayın Doğan Toncer’e de şimdiden hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

Zoom uygulaması üzerinde çevrim içi yapılacak programa; https://us04web.zoom.us/j/73616674539?pwd=dE5VTS9tMDBLZ0FFRXdrdnU0NmNSQT09 linkinden ulaşılabilir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44