banner333

banner309

Evde Hasta Ve Yaşlı Bakımı Stajı İçin Avrupaya Giden Öğrenciler Döndü.

Gümüşhane Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik alanı son sınıfta okuyan 21 öğrenci Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında “Evde Hasta ve Yaşlı Bakımı” stajı için gittiği Almanya’dan dönerek Vali Dr. Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret etti.

Gümüşhane 06.12.2013, 13:33 06.12.2013, 13:35
Evde Hasta Ve Yaşlı Bakımı Stajı İçin Avrupaya Giden Öğrenciler Döndü.
banner400
 Gümüşhane Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik alanı son sınıfta okuyan 21 öğrenci Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında  “Evde Hasta ve Yaşlı Bakımı” stajı için gittiği Almanya’dan dönerek Vali Dr. Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Adem Arslan ve Meslek dersleri öğretmenleri Ayşe Gündoğan, Esra Susan ile öğrenciler Vali Mayda’ya Almanya’nın Düseldorf eyaletindeki çeşitli bakım evlerinde otuz gün süreyle hasta ve yaşlılara yapılan hizmetlere aktif olarak katılarak edindikleri izlenimleri anlattılar. Öğrenciler, Almanya’nın sağlık sistemini ve uygulamalarını yerinde görerek verimli bir eğitim sürecini tamamladıklarını, bu arada eğitim amaçlı Fransa, Belçika, Hollanda’yı gezerek gözlem yaptıklarını belirterek bu gezi ve gözlemlerini mesleki eğitim amaçlı diğer öğrenci arkadaşlarına aktaracaklarını söylediler.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Neyi yaparsak yapalım, bir kere bütün gençlerimizin kafasına şunu yerleştirmesi lazım, en iyi meslek şudur diye bir anlayış yok. Bütün kamu hizmetleri toplumun ihtiyaç duyduğu hizmetlerdir. Yurtdışı gezilerinin faydası karşılaştırmalı yönetim, değerlendirmesi yapıyor olmamızdır. Bizdeki uygulama nedir, gittiğimiz yerdeki uygulama nedir. Üstün ve zayıf yönleri. İşin psikolojik sosyolojik yönlerini içeren bir durumdur. Gezmenin faydası odur. Bakışımız ufkumuz genişliyor. Yaptığımız işte en iyisi olmak durumundayız. 

 İŞİMİZİ SEVECEĞİZ VE ZİRVEYİ YAKALAYACAĞIZ.
Sayısalcı olan öğrenci üniversite tercihine tıp yazar,  başka yazarsa olmaz. Hâlbuki öyle değil. mühendisliği seven bir öğrenci ise bırakın mühendis olsun. Çünkü insan sevdiği işte başarılı olur. Ayrıca hangi işi yaparsak en iyisini yapmalıyız. Bir dönem vardı, bir radyo alıyoruz işte Avrupa malı sağlam olur diyoruz. Sonra Japon malı denmeye başladı. Türk malına da aynı inancın sağlanması lazım. Ürettiğimiz hizmette de en iyi olacağız, edindiğimiz bilgide de en iyisi olacağız. Bize soracaklar. Oyunun kurallarını biz belirleyeceğiz. Dolayısıyla her gencimiz işini sevecek ve işinde de zirveyi yakalayacak. İlla şu meslek bu meslek demiyorum. Bütün meslekler önemli. Ama hangi işi yapıyorsak en iyisini bizim yapmamız gerekir. Avrupa’yla aramızda çok ciddi farklılık yok hizmet sunumu açısından. Beğendiğimiz yönleri kendimize de uygularız. Üstün olan yanlarımızı uygulamaya da devam ederiz. Bu deneyimleriniz ışığında yüksek öğrencimizin edindiğiniz izlenimler doğrultusunda şekilleneceğini ümit ediyorum ve eğitim hayatınızda başarılar diliyorum. Dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11