banner333

banner309

Değerlendirme Toplantıları Devam Ediyor

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geleneksel hale getirdiği Değerlendirme Toplantılarının bu seferki durağı Gümüşhane Kız Teknik ve Meslek Lisesi oldu.

Gümüşhane 07.03.2013, 15:37
Değerlendirme Toplantıları Devam Ediyor
banner400

 Sabah kahvaltısının ardından Okul Müdürü Onur Aydın okulun sunusu eşliğinde okulu ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aydın; “Öğrenen ve okumayı seven öğrenciler yetiştirmek ana hedefimiz. Okulumuz bu anlayışla Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Bilişim Teknolojileri, Giyim Üretim Teknolojisi, El Sanatları, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, Güzellik ve Saç Bakımı ile Hasta ve Yaşlı Bakımı olmak üzere 7 bölümle eğitim öğretime devam etmektedir. Eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik 15 kişilik öğrenci gruplarına yönelik danışman öğretmen uygulaması, kitap okuma sürecine katkı sağlaması için sınıf kitaplıkları oluşturulması, motivasyon ve başarıya yönelik eğitici film desteğin ve seminer çalışmalarının yürütülmesi, SODES kapsamında Her Ev Bir Okul Her Veli Bir Öğretmen Projesi ile 50 kişilik 12.sınıf öğrenci grubuna üniversiteye hazırlık kursu verilmesi, pansiyon sinema sistemi ile film izlettirilmesi ve Akademisyenler Günü Uygulaması ile seminer çalışmaları yürütülmektedir” dedi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Şahmettin Kaya bölümü ile ilgili brifingini sundu.

 Kaya; “İnsanı denetleyen en büyük otorite vicdandır parolası ile yapılan çalışmalar hakkında detaylı ve faydalı bir sunum yaptı. 7 Anaokulu, 6 Halk Eğitim Merkezi, 6 Öğretmenevi ve lokali, 1 Özel Eğitim Uygulama Okulu, 4 Dershane, 5 MTSK, 5 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Dil Kursunun da denetimleri yapılmıştır. Rehberlik ve teftişten kastimiz; düzeltme, geliştirme, değişim ve eğitimdeki başarımızı daha ileri seviyeye taşımaktır” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, “İlimiz YGS denemeleri sıralamasında Gümüşhane Merkez, Şiran, Kelkit, Köse, Kürtün ve Torul diye sıralanmaktadır. Türkçe, Sosyal ve Matematik alanında Türkiye ortalamasının üstünde, Fen Bilimleri alanında ise Türkiye seviye ortalamasının az altındadır. Tüm ilçeleri ekip olarak ziyaret ettik. Oradaki problemleri yerinde tespit ederek giderilmesi yolunda epey mesafe kat ettik. Pansiyonlarımızda ve okullarımızda değerler eğitimine devam ediyoruz. Okul yöneticilerini ve öğretmenlerimizi iletişim, ölçme değerlendirme ve diğer konularda hizmet içi eğitimden geçiriyoruz. Öğrenen Öğretmen seminerimiz tüm hızıyla başarılı ve keyifli bir şekilde devam etmektedir. İlimizden bu ara atama döneminde 45 öğretmen giderken yerine 11 öğretmen geldi. Bu mağduriyetimizi ücretli öğretmenlerle giderdik. SBS, YGS ve LYS ile Türkiye derecesi yapan öğrencilerimize burs vereceğiz. İl yatırımları ile ilgili çalışmalarımız Ocak ayı ile birlikte hızla devam etmektedir. Eğitime ilginiz ve başarıya odaklı hassasiyetiniz bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir.” Dedi.

Vali Dr. Yusuf Mayda, “Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan bu uygulama son derece başarılı bir şekilde devam ediyor. Kız Meslek Lisesi’ni üstün hizmeti ve gayretlerinden dolayı kutluyorum. Milli Eğitim ve teftiş (denetim) çalışmalarını düzenli takip ediyoruz. Gümüşhane olarak gördüğümüz göstergelerin ışığında daha üst gayret ve çalışmalarla tüm okullarımızdan başarı bekliyoruz. İlgi alanlarımız akademik başarının yanında öğrencinin eğitsel ve sosyal gelişimini de üst seviyelerde görmek olacaktır. Bilgi mutlak ancak iletişimi yüksek, milli manevi değerlere bağlı, kendi özbenliğini sağlamış ve kendisini ifade edebilen bir neslin hayalindeyiz. Beklentimiz öğrencilere karşı samimi, sıcak ve yakın ilginizin olması yönündedir. Öğrencileri sadece okul içinde değil dış hayatta da takibini yapmanızdır. Onlara sorumluluklar yükleyerek topluma ve devlete faydalı bireyler olarak kazanmamızı sağlayacaktır. Valilik olarak her zaman yanınızdayız. Gayretlerinizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum.” Dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Baş Denetçisi Ali Rıza Durmuş; Gümüşhane olarak siz değerli okul ve kurum müdürlerimizden eğitim öğretim faaliyetleri kapsamında üstün gayretlerinizi bekliyoruz. Bu üstün gayretiniz bu şehri daha üst seviyelere çıkaracaktır. Emriniz altında çalıştırdıklarınıza yaklaşımınız her zaman pozitif olsun. Hoşgörünüz ve iletişiminiz okul ve kurumlarınızdaki başarı çıtasını doğal olarak yükseltecektir. Ve beklenen başarı da doğal olarak kendiliğinden gelecektir.” Diyerek okul ve kurum müdürlerinin sorularını cevapladı.    

Kahvaltıya Vali Dr. Yusuf Mayda, Vali Yardımcısı Armağan Önal, Milli Eğitim Bakanlığı Baş Denetçisi Ali Rıza Durmuş, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Eğitim Denetmenler Başkanı Şahmettin Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, Murat Şükrü Baş, Şube Müdürleri İbrahim Taş, Murat Eskicioğlu, İsmail Hayal, Abidin Merdan, Rasim Alkaç, Kemalettin Karabulut, Bülent Ağaç ve okul müdürleri katıldı.

 


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27