banner333

banner309

Çimen: Tünellerin Şahı Geliyor !

Çimen;" Yeni Zigana Tüneli Şehrimize Hayırlı Olsun"

Gümüşhane 11.09.2013, 09:11
Çimen: Tünellerin Şahı Geliyor !
banner400
 ÇİMEN: “YENİ ZİGANA TÜNELİ ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN…”

 

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Türkiye’nin en uzun ikinci tünelinin Zigana’da inşa edilecek olmasının bugün Gümüşhane’nin gelmiş olduğu noktayı göstermesi açısından çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek, önümüzdeki 2 yıl içerisinde il sınırları içerisinde hizmet verecek olan toplam tünel sayısının 50’ye dayanmış olacağını söyledi.

 Gümüşhane-Trabzon arasında yapılacak olan Yeni Zigana tünelinin animasyonlu videosunun internette yayınlanması dolayısıyla bir açıklama yapan Başkan Çimen, bu yıl sonu yada  2014 yılı başında ihale edilecek ve 500 işgününde tamamlanması planlanan Yeni Zigana Tüneli’nin 12 bin 888 metre olarak projelendirildiğini açıkladı.


"TÜNELLER ŞEHRİ GÜMÜŞHANE’YE, TÜNELLER’İN ŞAHI GELİYOR"


Petek Proje Mühendislik Müşavirlik A.Ş. tarafından Youtube internet sitesinde paylaşılan uygulama projesinin şehirde büyük bir heyecan yarattığını dile getiren Çimen, tünelin Trabzon tarafından Güzelyayla yakınlarında yolun 45,8’nci kilometresinden bin 252,91 metre rakımdan gireceğini ve 12 bin 888,5 metre sonra bin 211 metre rakımdan yolun 54,74’nci kilometresinde Köstere’den çıkacağını ifade ederek, Yeni Zigana Tüneli’nin bitirildiğinde  Türkiye'nin ikinci en uzun tüneli olacağını kaydetti 

 Giriş ve çıkışında devasa kavşaklar ve viyadükler bulunacak tünelde ayrıca iki adet tahliye dönüşü ve kaçış tünelinin de planlandığını kaydeden Başkan Çimen, Gümüşhane tarafından Köstere girişinden itibaren hafif kavisle başlayan tünelin yüzde 3'lük eğim ile Trabzon tarafından daha yüksek bir kotta çıkacağını ifade ederek, “Tünelin uzunluğu  yaklaşık 13 km (12.880 m). Birbirine paralel aralarında 24 metre olan 2 tüp geçit ile temellendirilen tünelde 11 tane yaya geçidi, 12 araç geçidi, 24 sığınma cebi, 2 kavşak, 2 u dönüş, 1 de kaçış tüneli mevcut. Bu tünel projesi Trabzon ve Gümüşhane şehirlerini yeni bir eksene oturtacaktır” dedi.

 

“HEDEFLERİMİZİ ADIM ADIM GERÇEKLEŞTİRMENİN KIVANCI İÇERİSİNDEYİZ”

 

Projenin, Gümüşhane’yi bölgesel bir cazibe merkezi haline getirmeye yönelik çalışmaların en önemli ayaklarından biri olduğunu söyleyen Başkan Çimen, "Bir hayal daha gerçek oluyor. AK Parti olarak ülke genelinde son on senede yaptığımız tünel miktarı 153 kilometre. Türkiye sadece Bolu Tüneli'ni 30 yılda yapabildi. Bunu dikkate aldığınızda aradaki büyük farkı görebiliyorsunuz. Gümüşhane il genelinde Yeni Zigana Tünelleri’nin tamamlanmasının ardından toplam tünel sayısı 50’ye yaklaşmış olacak. Şimdi Zigana'ya anıtsal mahiyette yeni tünel geliyor. Gümüşhane Şehir Geçiş Yolu ile  şehrin etrafını tünellerle kavşaklarla, viyadüklerle  geçiyoruz.  Artık teknoloji değişti. Eskiden dağa rastlarsak yolumuzu değiştiriyorduk, şimdi dağı delip geçiyoruz. İcabında viyadükler, köprüler yapabiliyoruz. Amacımız insanımızın yolunu açmak, geleceğini, refahını gerçekleştirecek projeler yapmak. Biz hiç bir zaman halkımıza karşı mahçup olacak hiçbir söz vermedik. Yapabileceklerimizi hep söyledik, yapamayacaklarımızı da asla ifade etmedik. 'Biz ne aldanan, ne aldatan olacağız, halkamıza karşı dürüst olacağız' dedik. Tüm çalışmalarımız işte bu istikamettedir. Yeni Zigana Tüneli olsun, Gümüşhane Şehir Geçiş Yolu olsun ya da Harşit Islah Projesi olsun bu tür dev projelerle ilgili düşüncelerimizi gündeme getirdiğimizde buna burun kıvıranlar şimdi mahcup oldular. Biz adım adım yeni Gümüşhane hedefimize doğru Allah’a Hamd olsun yılmadan ilerliyoruz." dedi.

 Gümüşhane’de kamu yatırımları arasında dikkat çeken hizmetlerin başında ulaşımın geldiğine vurgu yapan Başkan Çimen; “Gümüşhane'nin, Trabzon'dan Bayburt'a ve Erzincan'a duble yolları son sürat devam ediyor. Torul-1 ve Torul-2 tünellerimiz aydınlatmaları da dahil Ramazan Bayramı’nda hizmete açıldı. 

Köstere-Gümüşhane arasındaki 32 kilometrelik yolumuz ise bu yıl inşallah tamamlanacak. İpek Yolu güzergahındaki bu karayolumuz üzerindeki tüm çalışmaların, tünellerin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 32 kilometrelik güzergahta yer alan ve toplam uzunlukları 8.5 kilometreyi bulan inşaat halindeki diğer tünellerimizin de en kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılmasıyla tünel sayımız il genelinde 50’ye dayanmış olacak. Bu rakam bilindiği gibi ülke genelindeki iller içerisindeki en yüksek rakamdır” diye konuştu.

 

"BİRLİK İÇİNDE, HER ENGEL ALLAH’IN İZNİYLE AŞILACAKTIR.."

 

Yeni Zigana Tüneli Projesi başta olmak üzere, tüm diğer projelerde Gümüşhane’ye gereken önemi vererek devasa yatırımlarla şehrin yüzünü güldüren başta Başbakanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Binali Yıldırım’a tüm Gümüşhane Halkı adına şükranlarını ifade eden Başkan Çimen, “Milletvekillerimiz Sayın Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün ile tüm AK Parti teşkilatımız ibadet aşkıyla Gümüşhanevi yurduna hizmeti kendilerine şiar edinmiştir. Şehrin ufuk projelerine katkılarından dolayı eski vekillerimiz ile yönetici ve bürokratlarımıza da buradan teşekkürlerimi bu vesile ile ifade etmek istiyorum. Gümüşhane tek yumruk halinde birlik ve beraberlik içinde tüm hedeflerine Allah’ın izniyle ulaşacaktır.”dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11