banner333

banner309

Bakan Işık, Gümüşhane'de

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, gerçekleştirecekleri projeyle Türkiye’de Geleneksel El Sanatları Enstitüsü kuracaklarını söyledi.

Gümüşhane 02.03.2014, 18:29 02.03.2014, 18:32
Bakan Işık, Gümüşhane'de
banner400


Bir dizi inceleme ve açılış için Gümüşhane’ye gelen Bakan Işık, Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyünde köprü açılışı yaptıktan sonra ilçe merkezindeki Oltan Sungurlu Kültür Merkezini ziyaret etti.

Burada dikiş diken kadınlarla bir süre sohbet eden Işık, daha sonra Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat tarafından kendisine verilen yöresel el sanatları ürünlerini kabul etti.

Bakan Işık, burada yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “El sanatlarının yaşaması, gelecek kuşaklara devredilmesi ve buradan insanlarımızın kazanç sağlaması bizim için önemli. Çünkü el emeği en değerli emektir. El emeğinin buralarda ürüne dönüşmesi Türkiye ve Dünya’da satılması çok önemli. İnşallah Kürtün’ün sahibi olduğu bu değerleri bütün Dünya’ya ve Türkiye’ye tanıtmak için el sanatları enstitüsü ile birlikte çalışacağız. İnşallah bu enstitüyü kuracağız. Böylelikle ülkede üretilen el sanatlarına sahip çıkacağız. İnsanların ekmek yemesini sağlayacağız, bu emeklerin bütün dünya pazarlarına ulaşmasını sağlayacağız.”

Daha sonra Kürtün İlçe Hastanesi ve Hemodiyaliz Ünitesinin açılışını yapan Bakan Işık, diyaliz hastalarına çiçek vererek onlarla bir süre sohbet etti. Burada yaptığı konuşmada da Türkiye’nin büyüyüp, geliştiğini ve kalkındığını belirterek, “İstikrar sayesinde Türkiye'nin her tarafına yatırımlar yapılıyor. Bu istikrarın devam etmesi için vatandaşlarımızın desteğini sürdürmesini istiyoruz. Onun için durmak yok, hizmete devam. Durmak yok yola devam diyoruz.” dedi.

Bakan Işık, daha sonra Özkürtün beldesinde AK Parti seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün’le protokol üyelerinin de eşlik ettiği Bakan Işık, daha sonra partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı.
Resim galerisi için : http://www.gumushane.gen.tr/v2/bakan-isik-gumushanede-resimleri,2524.html#axzz2up7REf71 tıklayınız

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48