banner333

banner309

23.Uluslararası Kuşburnu-Pestil Kültür ve Turizm Festivaline GTSO Damgası

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) hazırlattığı ve festivalin açılış programı dahilinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde tüm Gümüşhane protokolü ve Gümüşhaneliler tarafından gururla taşınan 70 metre uzunluğundaki Ayyıldız desenli pestil ile festivale damga vurdu.

Gümüşhane 26.08.2017, 11:13
23.Uluslararası Kuşburnu-Pestil Kültür ve Turizm Festivaline GTSO Damgası
banner400

Gümüşhane  Ticaret  ve Sanayi Odası(GTSO)    hazırlattığı  ve festivalin açılış programı dahilinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde tüm Gümüşhane protokolü ve Gümüşhaneliler tarafından  gururla taşınan  70 metre uzunluğundaki    Ayyıldız desenli pestil  ile  festivale  damga vurdu.

23. Uluslararası Kuşburnu-Pestil Kültür ve Turizm Festival programı kapsamında   Gümüşhane Belediyesi tarafından yapılan Pestil Köme anıtının açılışı, Atatürk anıtına çelenk konulması ve kortej yürüyüşü ile başlayarak 3 gün boyunca devam edecek olan  etkinliğin il gününde  GTSO tarafından hazırlanan  70 metre uzunluğundaki Pestil büyük ilgi gördü. Kortej yürüyüşü boyunca başta şehrimizin protokolü ve Gümüşhaneliler tarafından gururla  taşınan 70 metre uzunluğundaki pestil, aynı zamanda bu güne kadar yapılan  Ayyıldız motifli en büyük pestil olma unvanını da taşıyor.

23. Uluslararası Kuşburnu-Pestil Kültür ve Turizm Festivali kapsamında konuşan GTSO Yönetim Kurulu Başkanıİsmail Akçay, ‘’Her yıl düzenli olarak yaptığımız bu yılda  23. sünü düzenlediğimiz Uluslararası Kuşburnu-Pestil Kültür ve Turizm Festivalimiz kapsamında Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizde  şehrimizin  Coğrafi işaretli ürünü olan ve  70 metre uzunluğunda  yaptırdığımız pestil ile şehrimizin  simgesi olan  bu lezzetimizi tüm dünyaya bir kez tanıtmayı amaçladık. Daha önce bu uzunlukta ve Ayyıldız motifi ile yapılmış bir pestil  resmi kayıtlarda tescil edilmemiş.  Yani diyebiliriz ki bugün  gururla taşıdığımız 70 metre uzunluğundaki  Ayyıldız simgeli bu  pestilimiz aynı zamanda   ülkemizin en uzun pestili. Umuyorum sektörümüzü ve şehrimizi tanıtmak adında yaptığımız  bu etkinlikler  şehrimize ve sektörümüze gerekli katkıyı sağlayacaktır. Buradan ülkemizdeki tüm kardeşlerimizi şehrimizi gezmeye ve yöresel ürünlerimizi tatmaya davet ediyorum. 3. gün boyunca sürecek olan  23. Uluslararası Kuşburnu-Pestil Kültür ve Turizm Festivalimizin de tüm Gümüşhanelilere  hayırlı  olmasını diliyorum’’ şeklinde konuştu.

 3 gün sürecek olan Festival kapsamında çeşitli etkinlikler, yarışmalar, gezi programları ve konserler düzenlenecek.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44