banner333

banner309

ZOTERO Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

Gümüşhane Üniversitesi Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Akademik Eğitim Semineri’nin ilki yapıldı.

Gümüşhane Üniversitesi 30.11.2022, 13:45
ZOTERO Eğitim Semineri Gerçekleştirildi
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Akademik Eğitim Semineri’nin ilki yapıldı.

Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi Karaca Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerinde araştırma ve alıntı kaynaklarını toplamak ve yönetmek için tarayıcı eklentisi olarak kullanılan, açık kaynak ve özgür bir kaynakça yönetimi yazılımı olan ZOTERO hakkında bilgiler verildi.

Gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Berat Sarıkaya; “Uygulama ve Araştırma merkezimizin amaçlarından bir tanesi de üniversite bünyesinde bulunan öğrenciler için gerek duyulan alanlarda kurs ve seminerler düzenlemektir. Bu amaçla düzenlendiğimiz Akademik Eğitim Seminerlerimizin ilkinde akademik çalışmalarda büyük önem taşıyacağına ve yardımcı olacağına inandığımız ZOTERO adlı yazılım hakkında bilgilendirme eğitimi vermeyi planladık. Merkezimizin gençlere ulaşması amacıyla Twitter, Facebook ve İnstagram gibi sosyal medya hesaplarımız bulunmaktadır. Faaliyetlerimizin duyurularını ve içerikleri bu sosyal medya hesaplarımız üzerinden ulaşabilirler” açıklamasında bulundu.

Açılış konuşmasının ardından ZOTERO yazılımı hakkındaki bilgilendirme eğitimi Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Araştırma Görevlisi Hakan Sari tarafından verildi. Yazılım programının kurulum, kullanım ve amaçlarından bahsedilen seminerde Arş. Gör. Sari yaptığı sunumunda; “ZOTERO bilimsel araştırma süreçlerinde veri toplama, düzenleme, atıf ve kaynakça oluşturma işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlayan ücretsiz özgür bir kaynakça yönetimi sistemidir.  Akademik araştırma ve yazım aşamasında araştırmacıların en çok kullanacağı ve en çok ihtiyaç duyduğu programlardan birisi olan ZOTERO programıdır. Araştırma makaleleri hazırlarken bu programı nasıl kullanabiliriz? Ne gibi faydaları ve kolaylıkları var? Eğitim seminerimizin uygulama noktasında kaynak nasıl girilir ve Word dosyası üzerinden atıf nasıl yapılır bunları öğreneceğiz?” sorularına açıklık getirdi.

Eğitim semineri sunumunun ardından AZGUVAM Müdürü Doç. Dr. Berat Sarıkaya tarafından Araştırma Görevlisi Hakan Sari’ya seminere katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

Akademik çalışma yapacak öğrenciler için önemli olan yazılım programı hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Öğrencilerimizin akademik kariyer hedeflerine yönelik yapacakları çalışmalar için verilen eğitim seminerlerinin etkili olacağına inanıyoruz. Çünkü akademik çalışmalar uzun ve meşakkatli bir süreçtir. Bu amaçla Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürlüğümüz tarafından verilen eğitim seminerlerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39