banner333

banner309

Üniversitemiz Gençlik Kampında Bir İlki Gerçekleştirdi

Gümüşhane Üniversitesi 07.12.2022, 09:01
Üniversitemiz Gençlik Kampında Bir İlki Gerçekleştirdi
banner400

2021 yılının Haziran ayında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin hizmetine açılan Rize Fındıklı Gençlik Kampı’na Üniversitemiz hem uluslararası hem de Türk öğrencileriyle birlikte rekor sayıda katılım sağlayarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

Öğrencilerimizin kültürlerarası etkileşimlerinin yanında dostlukları artırmak ve iyi vakit geçirmek amacıyla Üniversitemiz, Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Sayın’ın organizasyonunda gerçekleştirilen kamp etkinliğinde 75 Türk ve 75 de uluslararası öğrencisiyle birlikte katılarak Türkiye’de ilk defa hem yabancı hem de Türk öğrencisiyle birlikte katılan tek üniversite oldu.

Gençlik Kampı’nın 500’üncü katılımcısı olan Üniversitemiz öğrencilerine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönüllü olarak görevlendirilen ekip liderleri eşlik etti. Gençlik Kampı’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerimiz sportif faaliyetlerden, kültürel gezilere, maneviyat etkinlikleri, seminerler, halk oyunları, ebru sanatı, müzik, tiyatro, el sanatları, zekâ oyunları, sokak oyunları, okçuluk, matrak, trekking, geziden, spora, din eğitiminden eğlenceye kadar birçok etkinliği uluslararası öğrencilerle beraber gerçekleştirme fırsatını yakaladı.

Kamp hakkında değerlendirmelerde bulunan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Sayın şunları söyledi: “Türkiye’de ilk defa hem yabancı hem de Türk öğrencileri bir arada olmak üzere rekor sayıda katılımla 4 gün süren kamp etkinliği düzenledik. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen gençlik kampları, sıcak ve samimi bir ortamın yanı sıra onlarca öğretici aktivite ile doludur. Gümüşhane Üniversitesi Yabancı Öğrenci Birliği (GÜYÖB) kulübü öğrencilerimiz ve TÖMER öğrencilerimiz ile birlikte her bölümden 5 Türk ve uluslararası öğrencimizi bu gezimize dahil ettik. Farklı şehirlerden ve ülkelerden bir araya gelen gençlerimiz doğa ile iç içe olmanın yanında kültürel kaynaşmaya da büyük katkı sağlıyorlar. Gençlik Kampı ekip liderleri eşliğinde aktivitelere katılan öğrencilerimiz burada takım olmayı, yardımlaşmayı öğreniyorlar. 4 gün süren kamp etkinliğimizde öğrencilerimiz birçok aktiviteyi de yapma imkânı buldular. Öğrencilerimize bu imkânları sağladıkları için öncelikle Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek başta olmak üzere Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız’a, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hayati Türe hocamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kamp etkinliğine katılan İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencimiz Ramazan Saraç Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür ederek; “Sınav sonrası gayet eğlendirici ve yorgunluk alıcı bir etkinlik oldu. Sabahları etkinliklerimiz oluyor. Geceleri de gece eğlencelerimiz oluyor. Halay, tiyatro, oyunlar oynuyoruz. Kampta hem dinleniyor hem eğleniyoruz. Farklı ülkelerden ve kültürlerden yeni arkadaşlar edindik. Kampın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46