banner333

banner309

Turizm Fakültesi, saha uygulamalarıyla öğrencilerine sektörel deneyim kazandırıyor

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi, saha uygulamalarıyla öğrencilerine sektörel deneyim kazandırıyor

Gümüşhane Üniversitesi 26.11.2023, 22:05
Turizm Fakültesi, saha uygulamalarıyla öğrencilerine sektörel deneyim kazandırıyor
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi, öğrencilerinin teorik derslerde öğrendikleri bilgileri sahada pekiştirebilmesi amacıyla saha uygulamalarına devam ediyor.

Fakülte, bu kapsamda ilk olarak Torul Kalesi, Cam Seyir Terası ve Kürtün Örümcek Ormanları'nı ziyaret etti. Ardından, Karaca Mağarası ve Süleymaniye Mahallesi'ni gezen öğrenciler, mesleki uygulama sunumlarını da sahada yaparak deneyim elde etti.

Fakültenin son saha uygulamasında ise Sultan Pestil Köme Fabrikası ve Satala Antik Kenti ziyaret edildi. Öğrenciler, Sultan Pestil Köme Fabrikası'nda pestil ve kömenin üretimi hakkında bilgi aldı. Satala Antik Kenti'nde ise tarihi ve kültürel değerlerle ilgili bilgiler edindi.

Saha uygulamaları hakkında konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S. Beyza Öztürk Sarıkaya, "Öğrencilerimizin teorik derslerde öğrendikleri bilgileri sahada pekiştirebilmesi açısından uygulama gezilerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin mesleki bilgilerini geliştirmelerine ve yerel turistik potansiyelin farkındalığını artırmalarına da katkı sağlıyor." dedi.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise "Üniversitemiz Turizm Fakültesi, turizm alanındaki saha uygulamalarına hız kesmeden devam ediyor. Gümüşhane'nin eşsiz turistik potansiyeliyle birleşen bu deneyimler, öğrencilerimizin öğrenme süreçlerini zenginleştirirken, aynı zamanda yerel turistik potansiyelin farkındalığını artırmakta, mesleki gelişimine de katkı sağlamaktadır. Bu önemli çalışmalara emek veren öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza ve saha çalışmalarını destekleyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:08
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:30
Yatsı 21:03