banner333

banner309

GÜ İSG Eğitim Kurumu Hazırlıklarını Tamamladı

Gümüşhane Üniversitesinde kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezinde hazırlıklar tamamlandı.

Gümüşhane Üniversitesi 11.03.2021, 15:50
GÜ İSG Eğitim Kurumu Hazırlıklarını Tamamladı
banner400

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nden Aralık 2020 tarihinde alınan yetkiyle birlikte Gümüşhane Üniversitesinde kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezinde hazırlıklar tamamlandı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezinde iş güvenliği uzmanı olmak isteyen, lisans unvanları mühendis, teknik öğretmen, mimar, kimyager, fizikçi, biyolog olan veya üniversitelerin iki yıllık iş sağlığı ve güvenliği bölümlerinden mezun olan kişilere mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri için gerekli iş sağlığı ve güvenliği bilgisini kazandırmayı hedeflenmekte.

Gümüşhane özelinde eksikliği hissedilen ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlık Belgesi Sınavı öncesi eğitim için il dışındaki kurslara giden katılımcılara büyük bir katkı sağlayacak merkezin detayları da belli oldu. Buna göre Covid-19 salgını sürecinde yetkilendirilmiş eğitim kurumunda 15 günlük eğitim 90 saat canlı (senkron) uzaktan, 90 saat (a-senkron) uzaktan eğitimle birlikte toplamda 180 saat teorik eğitim verilecek.

Merkezin bünyesinde verilecek eğitimler hakkında bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, konuyla ilgili şunları aktardı: “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından aldığımız yetkiyle birlikte üniversitemizde ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Kurumu’ hazırlıklarımızı tamamladık. Daha öncesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olmak adına diğer illerde eğitim almak için girişimlerde bulunan kursiyerlerimiz Üniversitemizde bu eğitimlerini rahatlıkla yapacaklardır. Eğitimini tamamlayan katılımcılara Üniversitemiz tarafından ‘Eğitime Katılım Belgesi’ verilecek. Katılımcıların isimleri Bakanlık sistemine tanımlandıktan sonra, sınava girmeye hak kazanacaklar. Eğitim programlarını tamamlayan adayların sınavları ÖSYM tarafından yılda 2 defa yapılmaktadır. Adayların C sınıfı İş Güvenliği uzmanlık sertifikası alabilmeleri için, ÖSYM tarafından yaptırılacak merkezi sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alarak başarılı olmaları gerekmektedir. Özellikle eğitim alanında tecrübeli olan bir ekibimiz var. Bu ekibimizin İSG uzmanlığı eğitimine getirdiği akademik yaklaşımla başarı oranlarını önemli derecede yükselteceklerine inanıyorum. Yetki belgesinin alınmasında ve eğitim kurumunun hazırlıkları aşamasında yoğun gayretleri olan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ferkan Sipahi başta olmak üzere emeği geçen birim koordinatörlerimize, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Genel Sekreterimiz ve personelleri ile Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü personellerine çok teşekkür ediyorum. İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Kurumu Müdürlüğüne yeni atanan Prof. Dr. Elif Çelenk Kaya ve koordinatör olarak atanan Gümüşhane Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarımızdan Öğr. Gör. Sibel Ersoy’a da verilecek eğitimlerden dolayı şimdiden başarılar diliyorum. Merkezin Gümüşhane’mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, katılımcılarımıza da tekrardan başarı dileklerinde bulunuyorum.” 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45