banner333

banner309

Zigana köyünde, 11. Zigana Lames Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği düzenlendi

Torul'a bağlı Zigana köyünde, 11. Zigana Lames Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği düzenlendi.

Eğitim 17.08.2019, 17:52
Zigana köyünde, 11. Zigana Lames Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği düzenlendi
banner400

Programa Torul Kaymakamı Onur AYKAÇ, Torul Belediye Başkanı Evren Evrim ÖZDEMİR, İstanbul Milletvekilleri Turan AYDOĞAN ve Gökhan ZEYBEK, Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin ATEŞ, Zigana köyü muhtarı Barış AKMAN, Zigana Doğa Okulu Başkanı Savaş AYDIN ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda; Zigana Doğa Okulu Başkanı Savaş AYDIN ve Torul Belediye Başkanı Evren Evrim ÖZDEMİR’in konuşmalarının ardından konuşma yapan İlçe Kaymakamımız Onur AYKAÇ, “Somut olmayan kültür miraslarının korunması ve yaşatılmasının önemini dile getirerek programı organize eden Zigana Doğa Okulu Başkanı Savaş AYDIN’a ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.”

Torul Belediye Başkanı Evren Evrim ÖZDEMİR yaptığı konuşmasında;  11. si düzenlenen Lames Şenliği’mizin öncelikle ilçemize, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Zengin kültürel miraslarımızın bulunduğu bu değerli coğrafyada unutulmaya yüz tutmuş lames geleneğimizin ve bu gelenek özelinde bölgemizde adeta coğrafi işaret olarak nitelendireceğimiz bir çok değerimizi sadece bu tarz günlerde değil, tıpkı bundan yıllar önce büyüklerimizin yaşadığı hayatın birer parçası olarak bizlerde yaşamalıyız. Organizasyonda emeği geçen başta Zigana Doğa Okulu’na, Sayın Savaş Aydın nezninde herkese, değerli Ziganalı hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum. ifadelerine yer verdi.

Program katılımcılara katılım belgesinin verilmesi, müzik dinletisi, defile ve sergi açılışı ve misafirlere lames ikram edilmesinin ardından son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11