banner333

banner309

7. Sınıf Öğrencileri Bilgilerini Yarıştırdı

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 7.sınıflara yönelik bilgi yarışması düzenlendi.

Eğitim 05.05.2023, 08:57
7. Sınıf Öğrencileri Bilgilerini Yarıştırdı
banner400

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 7.sınıflara yönelik bilgi yarışması düzenlendi.

Bilgi paylaşımının yaygınlaştırılması, öğrencilerin teşvik edilmesi, öğrencilere yarışma kültürünün kazandırılması ve öğrencilerin sınavlara hazırlanmasına yardımcı olmak amacıyla yapılan bilgi yarışmasında öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Din Kültürü ve Genel Kültür alanlarından soru soruldu.

Bilgi yarışmasına 12 Ortaokuldan üçer öğrenci katıldı. Oldukça çekişmeli geçen ve 20 sorunun sorulduğu bilgi yarışmasında Merkez Atatürk Ortaokulu, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu ve Özel Final Ortaokulu aynı puanı aldılar. Bu üç okul yedek sorularda yeniden yarışarak yeniden aynı puanı aldılar. Tekrar eşitlik bozulmayınca üç okul arasında kura çekilerek yarışmanın birincisi belirlendi. Çekilen kura sonunda birinciliği Merkez Atatürk Ortaokulu elde etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın; “Bugün burada ortaokul 7.sınıflar arası bir bilgi ve kültür etkinliği için toplandık. Birinci dönem ilkokul 4.sınıfları yapmıştık, ikinci dönem bugün de inşallah 7.sınıflar arası böyle bir kültür şenliği gerçekleştirilecek. Tabii ki buradaki amacımız öğrencilerimizi biraz daha motive etmek, onlardaki çalışma azmini, gayretini, heyecanlarını artırmak. Bununla beraber kendi içlerinde tatlı rekabetler ile daha başarılı olmaya yönelik adımlar yapmak hedefimizdir. Buraya gelen tüm okullarımız elbette öğrencileri seçerek gönderdiler. Burada bir yarışma havası içerisinde bir etkinlik gerçekleştirecekler. Ben şimdiden tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, tek tek öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimize, okullarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48