banner333

banner309

15.03.2013, 09:20

DOMETES BİBER PATLICAN

Okuyucu:

 

 “Hah işte gördün mü ben sana demedim mi bu  köşe yazarları bir gün yazacak konu bulamaz; bir gün gelir yerim dar o yüzden yazamadım derler.Bak işte ben haklı çıktım, adam biber patlıcandan bahsediyor bunu da köşe yazısı hatta makale diye yutturuyor.! Böyle olacağını dediğimde siz bana gülmüştünüz; işte bende intikam alıyorum,adam biber patlıcan salatasını anlatmış, her halde gelecek haftada “soğan sarımsak” anlatacak” “dedi ve gözleriyle etrafı şöyle bir süzdü. Engin görüşlerinin dayanılmaz olağan üstünlüğüne, önsezilerinin fevkaladenin fevkindeliğine  ulaştığına bir kez daha şükretti başlığı görünce.

 

Yazar:

 

Bir gün yazacak bir konu bulamasam.Konu olmadığı için tatile çıktım desem.herşey yolunda ve herkes sıra dışı bir olay olmadığından bahsediyor olsa..

-Terör bitmiş..

-Bölgeler arası kalkınmışlık seviyesi birbirine yakın..

-Köyler, küçük kent merkezlerinden farksız..

- Tarımda çalışan insanlar en az lise mezunu ve gelirleri orta sınıf vatandaş düzeyinde  günlük gazete okuyorlar.

- Kentlere trafik sorunu yok.

- Trafik kazalarında ölen insan yok, yaralı sayısı son derece az

- “Deprem gelmiş neyime güvenirim evime” deyip rahat uyuyoruz

- Çocuklarımızla ilgili gelecek kaygımız yok yazın tatil planlıyoruz.

 

Okuyucu:

 

 Evet evet bunlar bahane; yazar dediğin konu sıkıntısı çekmez. Daha mükemmelini ister, insanların görmediğini o görür, bilmediklerini bildirir, duymadıklarını duyurur.Hadi bakalım asıl bu zamanlarda yazda görelim, öyle kaos dönemlerinde,fırtınalı havalarda, dalgalı denizlerde herkes yazacak bir şey bulur.

 

Yazar:

 

Yazmıyorum işte; inadına terörden, anarşiden,kazadan ayrılıktan kayrılıktan, hederden ,kederden yazmıyorum arkadaş…!

 

Okuyucu:

 

 Yazamazsın tabi,sen yazar değilsinde ondan.Senin malzemen hatalar ve kusurlar,eksik gedik haller, yalan yanlış durumlar,üzüntüler kederler senin malzemen öyle değimli?

 

Yazar:

 

Ne dersen de bugün yazmayacağım,patates biber patlıcan ,soğan sarımsak aklıma bunlar geliyor.Bu gün aklıma kan, gözyaşı ayrılık, aykırılık gelmiyor..

Terör bitecek  diyorlar işte daha ne yazayım.Üstelik herkes gibi bende ümitliyim böyle olsun istiyorum.Kendi ülkemde bir kentten öbürüne seyahat ederken manzara izlemek istiyorum

 

Okuyucu: hımmmm…. Keh keh keh..

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38