banner333

banner309

Yaser Sarı: Akyaylalılara Armağan Olsun

Gümüşhane Şiran Akyayla Köyü Derneği Başkanı Yaser Sarı Pendik Dumlupınar Mahallesinde dernek merkezi satın aldıklarını söyleyerek; “Köylülerimize verdiğimiz sözü tuttuk, Akyaylalılara armağan olsun. Hayırlı olsun” dedi.

Dernek 28.03.2021, 23:07 28.03.2021, 23:19
Yaser Sarı: Akyaylalılara Armağan Olsun
banner400

Gümüşhane Şiran Akyayla köyü Derneği’ne dernek merkez yeri satın aldıkları için mutlu olduğunu söyleyen Akyayla Köyü Dernek başkanı ve ŞİDEF Genel Başkan Vekili Yaser Sarı;” Öncelikle köyümüzden yani mahallemizden bahsetmek isterim. Akyayla köyü Gümüşhane ili Şiran ilçesine bağlıydı. Şimdi ise beldemiz olan Yeşilbük beldesine bağlanarak Akyayla Mahallesi adını almıştır. Köylülerimiz yıllar önce Anadolu'nun çoğu köylerinde olduğu gibi sıladan çıkmış ve yaklaşık 1960'lı yıllardan itibaren İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlere göç vermiştir. Anadolu insanlarında birbirlerine sahip çıkma duygusu ile beraber aynı semtlere yerleşmiş ve oralarda ikamet etmeye başlamışlardır. Köylülerimiz çoğunlukla Ataşehir, Pendik Kurtköy başta olmak üzere İstanbul'un çeşitli semtlerinde ikamet etmektedirler. Bundan dolayıdır ki Akyaylalılar olarak kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yitirmemek birbirimize sahip çıkmak amacıyla yaklaşık 1970'li yıllarda Akyayla Köyü Derneği kurulmuş, o günden bugüne devam etmiş kısa süreliğine kapanmasına rağmen tekrar kurulmuş günümüze kadar gelmiştir. Görev almış bütün dernek başkanlarımız İstanbul'da bizim dernek merkezimiz olsun diye çaba ve gayret içerisinde olmuş fakat bir türlü bunu hayata geçirememiştir.
 

2016'da Dernek Başkanlığı görevine seçilmemden sonra  köylülerimize ilk söz olarak Mülkü Derneğimize ait dernek merkezi kazandırma sözü vermiştim. 2017 yılında Yönetici arkadaşlarımla birlikte “Bizi bu uzak diyarlarda birleştiren bir dernek merkezimiz olsun” sloganıyla bir çalışma içerisine girdik. O günden bugüne kadarda çeşitli toplantılar yaparak adım attık. Nihayetinde köylülerimizin yoğunluk da yaşamakta olduğu Pendik Dolayoba civarında dernek merkezi yeri satın almaya karar kıldık. Köylülerimiz inde maddi manevi desteklerini alarak bugünlere geldik. Akyayla Köyü Sosyal Kültürel Dayanışma Derneği adına Pendik’te bir dernek merkez satıni almış olmanın mutluluğunu ve bahtiyarlığını yaşamaktayız. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Tüm köylülerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Akyaylamız için hayırlı olsun. Her şey birlikteliğimiz, kardeşliğimiz için her şey Akyayla sevdamız içindir” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38