banner333

banner309

GÜSİAD’dan, Gümüşhane’ye Ramazan Desteği

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) bu yılda Gümüşhane’de 500 adet Ramazan Kolisi dağıtımı yaptı.

Dernek 01.05.2022, 17:57
GÜSİAD’dan, Gümüşhane’ye Ramazan Desteği
banner400

Dağıtım süreci ile ilgili GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın şu açıklamaları yaptı;

GÜSİAD'ın geleneksel uygulaması haline gelen ramazan erzak dağıtımı bu yıl da devam etti. Güsiad Gümüşhane Şube Başkanlığımız üzerinden dağıtım programımızı gerçekleştirdik. Dağıtım tüm ilçeler ve merkez olmak üzere yapılmıştır. Şube Başkanımız Sn.Murat AKÇAY bey ile organize ettiğimiz dağıtım tamamlanmış olup, bu yıl da erzak teminini yine Gümüşhane yerel esnafından yaptık. Bu yıl da erzak kolimiz içinde 1 kg lor peyniri ve 1 kg kuru fasulye olmak üzere 1 tonluk gıda teminini yerel ürünlerimizden kullandık. 
 

Önümüzdeki yıl erzak kolilerinde daha fazla yerelden ürün kullanmak için gayret edeceğiz. Market kart uygulaması bir model ancak, kurumsal marketlerde yerelde üretilen ürünlerimiz maalesef yer almıyor. Aslında burada da kritik bir not düşmek gerekiyor. Ülke genelindeki kurumsal marketler gıda ürünlerinde, yerelin standartlara uygun ürünlerini tercih etmeleri gelişmekte olan illerimiz için bir katkı unsuru olacaktır. Geçtiğimiz yıl Köse, Kelkit ve Şiranda 30 tona yakın kuru fasulye stoğu oluşmuştu. Bu konuda kurumsal marketlerin mutlaka yapacak birşeyleri olmalı. “Halkımızın Yanındayız” diyen halkmarket olmak, sadece halka satarak değil, ondan alarak ta olmalı. Böyle olursa Gümüşhane’nin lor peyniri, sironu, tereyağı, pestil kömesi, bayatlamayan ekmeği, Bayburt’un otlu peyniri, delemesi gibi ürünler yereldeki kurumsal market raflarında da yer alır.

Bu yılda ramazan erzak dağıtımımızı araçlarıyla köy köy dolaşıp yapan Güsiad Gümüşhane şube başkanımız Murat Akçay ve değerli yönetimine teşekkür ediyoruz.
Bu vesile ile, hemşerilerimizin ve tüm islam aleminin ramazanını tebrik ediyoruz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48