banner333

banner309

GÜSİAD burs ödemesini tamamladı

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Genel Başkanı Yüksel Yalçın, 2018 yılı üniversite öğrencileri burs programı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dernek 19.07.2018, 18:16 19.07.2018, 18:17
GÜSİAD burs ödemesini tamamladı
banner400

“200 öğrenciye 150 bin TL burs ödemesi yaptık”

14 yılı aşkındır GÜSİAD tarafından organize edilen üniversite öğrencileri burs programının 2018 yılı için de aynen devam ettiğini ifade eden Yalçın, “Eğitim yılı başında GÜSİAD yönetim kurulunda, Onursal Başkanımız Prof.Dr.Kenan Aydın, başkan yardımcımız Muammer Beyaz ve Yaşar Topçuoğlu, Hukukçular Platformu Başkanımız  Süleyman Aydın ve İdari İşler Yöneticimiz Mahir Bozalan’dan oluşan burs komitemizin titizlikle yürüttükleri çalışmalarla burs toplama ve dağıtım süreçlerini tamamlamış bulunuyoruz. Bu program ile 2018 Şubat ayından başlayarak kişi başı 750 TL olmak üzere asıl listedeki 200 kişiye toplamda 150 bin TL ödeme yapmış bulunuyoruz” dedi.

“Yedek listedeki 27 kişiye de burs verdik”

Burs programına katkı sağlayan Güsiad üyelerine ve burs komitesine teşekkür eden Yalçın, “Eğitim yılı başındaki açıklamamızda "şayet kaynak temin edebilirsek asıl listeye ilave 200 öğrenciye daha verebiliriz" düşüncesi ile 200 kişilik ek yedek liste oluşturmuştuk. Arzumuz yedek listenin de tamamına burs sağlayıp verebilmekti. Ancak, malum piyasa koşullarındaki olumsuz seyirden dolayı ek yedek listedeki öğrencilerimizden sadece ilk 27 öğrencimize sınırlı oranda burs desteği sağlayabildik. Yedek listede yer alıp ta bu sene burs alamayan bu öğrencilerimize temennimiz, bir sonraki yıl eğitimi devam edeceklere asıl listede yer vermek sureti ile kendilerine öncelik vermek olacaktır” diye konuştu.

“2019 yılı burs programımız bir sonraki eğitim döneminin Ekim 1. Haftasında başlayacaktır”

GÜSİAD olarak üniversite öğrencilerine kaynaklar ölçüsünde maddi ve manevi desteklerin kuruldukları günden bugüne kurumsal politikaları gereği olduğunu dile getiren Yalçın, bu konudaki gayretlerinin devam edeceğini belirterek, “Bir teşekkürü de üniversite öğrencilerimizden müteşekkil oluşturduğumuz komisyonda çalışmalarımıza destek veren Günöp-Gümüşhaneli Üniversite Öğrencileri Platformu başkanı ve yönetimine olacaktır. 2019 yılı burs programımız bir sonraki eğitim döneminin Ekim 1. Haftasında başlayacaktır. Yeni döneme ilişkin burs programı müracaattlarına ilişkin duyurularımızı kamuoyu ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Yalçın, “Burs sürecinde beni bizzat telefonla arayarak, “Ben üniversitede öğrenci iken Güsiad bana burs sağlamıştı, şimdi öğretmen olarak yeni atandım, müsaade ederseniz 750 TL ile bir öğrenci bursu da ben sağlamak istiyorum” dedi. İsminiz nedir diye sordum “Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz yazarsınız” diyerek hepimizi duygulandıran fedakar ve cefakar ilkokul öğretmenimize buradan kocaman bir teşekkür etmek istiyorum. İnandığı değerlerine adanmış, kazancından zekatını da canını da aşk ile veren, dağların avucundaki altın kalpli insanların şehrine selam olsun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38