banner333

banner309

GİYAD 29 Geceleri Akgül ve Altıparmak’ı Ağırladı

Gümüşhane İktisadi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GİYAD) nin yaptığı geleneksel 29 Geceleri Mustafa Sevindik ve Sebahattin Şenel türküleri ile gerçekleşti.

Dernek 01.10.2017, 22:30 01.10.2017, 23:54
GİYAD 29 Geceleri Akgül ve Altıparmak’ı Ağırladı
banner400

GİYAD’ın geleneksel hale getirdiği 29 Geceleri 29 Eylül Cuma akşamı Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül ve Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak’ın katılımı ile gerçekleşti.

Kartol, turşu ve çökelek ikramı ile yapılan geleneksel 29 Geceleri’nde Mustafa Sevindik ve Sebahattin Şenel türküleri ile dinleyenlere müzik ziyafeti sundu.

Programın açılış konuşmasını yapan GİYAD Başkanı Serkan Kaya;” 3 yıldır yaptığımız geleneksel 29 Geceleri’nde bugün sayın vekilimiz Osman Akgül ve Şiran Belediye Başkanımız Yavuz Altıparmak’ı ağırladık. Bu muhabbet programına gelerek bizleri mutlu eden vekilimiz ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Ayda bir günde olsa bir araya gelerek muhabbet ediyoruz, hasbihal ediyoruz. Kıymetli büyüklerimizin, bürokratlarımızın çalışmalarını ve tecrübelerini dinliyoruz. Türküler eşliğinde kartol turşu çökelek yiyip çay içiyoruz. Türküler ile Gümüşhane’ye gidiyoruz. Bugün bu ortamdaki ikramları sunan hemşerilerimiz Sarıhan İşkembe Sahibi Kaya Sarıhan ve Necmettin Mutlu’ya, kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak; ”Bugün siz kıymetli hemşerilerimle 29 Geceleri’nde olmaktan büyük haz aldığımı belirmek isterim. Şiran dan sizlere selam getirdik. Memleketimizde güzel çalışmalar yaptık, güzelleştirdik. Sizler gurbetten gelip Şiran’ı ziyaret ettikçe biz daha çok mutlu oluyoruz. Bu güzel 29 gecesine bizleri davet eden GİYAD Başkanı Serkan Kaya ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.

Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül;” Böyle sıcak ortamda siz değerli hemşerilerimle muhabbet etmek çok güzel. Ben hemşerilerimi ilçe, köy, siyasi fikir ayrımı yapmadan gerçekten çok seviyorum. 29 Gecesinde bizleri bir araya getiren GİYAD Başkanı Serkan Kaya ve ekibine teşekkür ediyorum. 

Memleketimiz Gümüşhane maalesef yüz ölçümü olarak dağlık ve geniş arazisi olmayan buna rağmen yer altı ve yer üstü doğal zenginlikleri olan bir konumdadır. Bizler bu şehrimize ve insanımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Şehrimiz son zamanlarda şantiye gibi her taraftan çalışmalar yapılmaktadır. Özellikle çevre il ve ilçelere hatta köylere yol yapımında üst düzey çalışmalar yapılmaktadır. Gümüşhane tüneller şehri oldu. Çevremizde yolların kısaltılması için 52 tünel yapıldı ve bu çalışmalar sayesinde Gümüşhane artık Erzincan, Erzurum, Trabzon Giresun sahil kesimlerine çok yakın mesafede ulaşım sağlayacaktır.

Atatürk'ün de vasiyeti olan Trabzon Erzincan Demiryolu çalışmaları proje aşamasında. İnşallah 2023 de o yolda tamamlanarak kullanılacaktır. Yıllardır beklenen Tersun Dağı Tüneli projesi hazırlanıyor. Orası yapılınca hem Şiran Gümüşhane ’ye çok yakın olacak hem de İç Anadolu’nun Karadeniz’e açılan en kısa yolu bu yol olacak. Salyazı havaalanı yapılıyor, inşallah 2019 da Salyazı hava alanı faaliyete geçecek. Bizler bu konularda yoğun çalışmalar yaparak ilimize halkımıza katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

GÜSİAD başkanı Yüksel Yalçın, GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu be ŞEKAV Genel Sekreteri Ramazan Kahveci de söz alarak selamlama konuşması yaptı .

GİYAD Geleneksel 29 Gecelerine Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, AVGÜYAD Başkanı Özcan Özbey, ŞEKAV Genel Sekreteri Ramazan Kahveci, Abdullah Canan, Sultan Pestil Yönetim kurulu başkanı Baki Kara, İBB Raylı Sistemler Müdürü Hasan Pezük, Küçükçekmece Nükleer Araştırma Merkezi Müdür yardımcısı Bektaş Karakelle, Küçükçekmece Belediyesi Ulaşım Müdürü Vasfi Keskin, İnsan Kaynakları Müdürü Fatih Yavuz, BEM BİR SEN 4 No lü Şube başkanı Ercan Olgun, Eşref Bitlis Kız Meslek Lisesi Müdürü Kemal Ulutaş, Nahit Menteşe Endüstri Meslek Lisesi müdür yardımcısı Temel Kesler, Şiran Akyayla Köyü Dernek Başkan Yardımcısı Menejer Naci Dolu, Gazeteci Zeki Gökçe, Şair Güngör Celep, Sarıhan İşkembe sahibi Kaya Sarıhan ve çok sayıda hemşerimiz katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:09
Güneş 04:56
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:41
Yatsı 21:20