banner333

banner309

GÜMÜP'te Gündem Havaalanı ve Yapı Teknolojileri Paneli Oldu

Yüksel Hamzaoğlu Başkanlığında yapılan toplantıda Gümüşhane Mühendis & Mimarlar Komisyonu başkanları tam kadro hazır bulundular.

Dernek 06.01.2013, 14:04
GÜMÜP'te Gündem Havaalanı ve Yapı Teknolojileri Paneli Oldu
banner400
Toplantıda Başkan Hamzaoğlu, üniversitelerde okuyan mühendis ve mimar arkadaşlarımızında mezuniyetleri sonrası GÜMÜP ailesine dahil olabilmelerine dönük çalışmaları hızlandırarak Genç Gümüp ‘ü daha etkinleştirmemiz gerekiyor dedi. Bunun için Anadolu Yakasında  ve Avrupa Yakasında iki ayrı iletişim yetkilisi tayin edilerek öğrenci üye yapılanmasına dönük bir çalışma yapılacağını bildirdi.
GÜMÜP'E 600.ÜYE 
Toplantıya Gümüşhane Merkezde Eczane sahibi Sn.Okay Sungur ve Mimar oğlu Furkan Sungur ile konuk olarak katıldılar. Genç Mimar Sungur Gümüp 600. Üyesi oldu. Sungur'un mimarlık ofisi İstanbul Bahçelievlerde açıldı.
GÜMÜP'TE İŞ SAĞLIĞI İŞ GÜVENLİĞİ BİRİMİ 

Gümüp'te, Çalışma Bakanlığı 6331 nolu yeni değişen yasası ile bünyesinde İş Sağlığı ve İş  Güvenliği iletişim birimi kurulması kararı alınarak Makine-Endüstri Komisyon Başkan Yardımcılığına atanan Gürbüz Tekin bu konuda yetkili kılındı.
GÜMÜP 7. YILINA GİRDİ
Başkan Yüksel Hamzaoğlu, GÜMÜP'ün 7. yaşına girmesinden dolayı 7. Yıl Kuruluş Etkinlikleri Çalıştayını bu yıl Akçakocada yapacaklarını açıkladı. Her yıl geleneksel olarak yapılan programın geçen yıl ki adresi Abant olmuştu. Mart 2013 için yapılan programın eşli yapılmasına karar verildi.
YAPI MALZEMELERİ TEKNOLOJİLERİ PANELİ   
Gümüp ün en çok üyesi bulunduğu komisyon olan İnşaat Mühendisliği Komisyonunun sorumluluğunda gerçekleşmesi planlanan panelin gelişen "Yapı Teknolojileri" konusu oldu. Bu konuda İnşaat Mühendisliği Komisyon Başkanlığına çalışma yapılması kararı bildirildi. Komisyon Başkanı Soner Keleş, İnşaat Mühendisliği Yürütme Kurulu ilk toplantısında konuyu detayları ile ele alacaklarını bildirdi.Türkiyedeki marka inşaat şirketleri içinde Gümüşhaneli firmaların  olduğunu, dolayısı ile bu konuda çalışma yapmak birikimlerimizi de daha da faydalı hale getirecektir dedi.Panelde sektörü, akademik çevreyi ve konunun meslek odalarını meslekdaşları ile birlikte kısacası ana sorumlu unsurlarla birlikte tartışılacak bir çalışma olması amaçlandı. 
GÜMÜŞHANE HAVAALANINA DESTEK ÇALIŞMASI 
Gümüp Kurucu Başkanı Yüksel Yalçın ise, bir sonraki toplantıda Gümüşhane Havaalanı konusunda şu ana kadar yapılmış çalışmaları değerlendirerek konu hakkında projeye destek için mühendis meslektaşlarımızla yapabileceklerimizi değerlendireceğiz dedi. Bölgenin kalkınması ve stratejik gelişimi açısından havaalanı kritik bir projedir. GÜMÜP olarak konunun teknik STK ayağında yapılabileceklere hazır olduğumuzu buradan ifade ediyoruz.Gümüşhanenin coğrafi açıdan endüstriyel yatırımlara çok müsait olmaması organik tarım, eğitim ,sağlık milli parkları itibarı ile doğa turizmi gelecekte yerel kalkınmanın önünü açacaktır, bu sebeple havaalanı konusunda STK ların yoğun bir ev ödevi olduğunu hatırlatmak isteriz dedi. 
Başkan Hamzaoğlu, Köse Kültür Merkezi konusunda Köse Belediye Başkanı Sn.Şerif Aygünden gelen taleple bir proje çalışması içinde olacaklarını ifade etti. Gümüp İnşaat Komisyonu daha önce İstanbul Bağcılar'da Kültür Merkezi projesi üzerinde çalışma yapmıştı.




Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09