banner333

banner309

12.01.2014, 14:58

TORUL’LU, BİR BAŞKAN'DAN NE BEKLER.


Başka bir Torul olsaydı boş verin derdim. Ama başka bir Torul olmadığı için boş verin diyemiyorum. Her Torullu bu şehre sahip çıkmak zorundadır. Günden güne eriyen, biten bir şehir olmamalı Torul. Siyasi kavgalar yüzünden, Akraba ve Köy husumetleri yüzünden basiretsiz, hiçbir işe yaramaz, çok af buyurun kıçını koltuktan kaldırmayan yöneticilere teslim edilmemeli,  çocuklarımızın geleceği.

Başkan kim olursa olsun benim için çok önemli değil. Ama girişken olsun, Torul’a faydası olsun. Torul’a fayda sağlamak için sabah erkenden sıcacık yatağından kalkabilsin. Ve akşam gece yarılarına kadar kurmayları ile projeler üretebilsin. Projelerini hayata geçirmek için Ankara’yı suyolu yapsın. İş adamları ile yakın temas kursun. Bu yakın temas benim Torul’lu kardeşime bir ekmek,  bir umut kapısı olacak şekilde olsun. İnsanlarımızın yüzünü güldürsün. Ayrıca Yeni yolun ve yeni tünellerin yapılması ile birlikte Torul’ u es geçecek olan imkanları yeniden elde etmek için; Torul Sanayi sitesini Yarların altına, Otogarını Trabzon taraftan Torul' un girişine (Gambos) taşısın.  Kurumlar arası anlaşmaları yaptırabilirse Üniversite ile YİBO’yu karşılıklı yer değiştirsin. Üniversiteye Torul merkezde kampüslü bir yurt arazisi oluştursun. Köprübaşı Torul arasına dolmuş hattı koysun. Trabzon Gümüşhane kara yolu üzerinde yeni yerleşim yerleri oluşturmanın alt yapısını hazırlasın. Torul merkez için Güzel ve disiplinli bir imar planı oluştursun. Patates tarlasına dönen şehir içi yolların asfaltlama işini düzenli bir şekilde yapsın. Gençlerin zaman geçireceği güzel bir Gençlik Merkezi yapsın. Şehri estetik gösterecek birkaç basit yatırım yapsın. Yayaların kullanım alanı olan kaldırımlardan kahvehane sandalyelerini kaldırtsın. Biz bir Belediye Başkan adayından bunları bekliyoruz. Yoksa Aydın girmiş, Hacı girmiş, Hayri girmiş, Nidai girmiş çok önemli değil.

Torul’a iş yapacak adam lazım. Kurumlarla uyumlu çalışacak, Vekillerle birebir iletişime geçecek Başkan lazım. Kahvede dörtlüyü tamamlayacak adam değil.

İhsan YİĞİT


Yorumlar (2)
ismail toroman 10 yıl önce
Aydın Yıldız bu iş için bicilmiş kaftandır.değerini bilene
ibrahim selvi 10 yıl önce
ufku geniş,poreje geliştrecek torulun çehresini değiştirecek,birilerin adamı veya işvereni olmayan demokrat birinin yönetmesi gerekir.selamlar
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:18
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:21
Yatsı 20:51