banner333

banner309

26.10.2011, 16:34

ZAMAN BİRLİK ZAMANI

Gagavuz Bir atasözünde derki: ‘Ağaç düşerde yakınına yaslanır’

Yaklaşık bir haftadır ülke olarak acı günler yaşıyoruz. Daha yirmi dört Şehidimizin acısı dinmemişti ki hemen ardından Pazar günü binlerce insanın hayallerinin yok olduğu haberini aldık Van’dan. Tıpkı olaydan iki gün önce yirmi dört ailenin hayallerinin yok olduğu haberini alır gibi. Gölcük’te, Dinar’da, Elazığ’ da, Erzurum’da, Erzincan’da yıllar önce aldığımız acı haberler gibi. Yüreğimiz yanıyordu beton yığınlarının altında kalan Yunuslar, Azralar, Dilanlar, Berivanlar için. 

Sönen ocaklar, kaybolan umutlar, daha hayatın baharında hazana uğramış canlar için, zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. Orada yaşanan acıyı paylaşmak için bir ve beraber olma zamanıdır. Ülke olarak yaslanacağımız, dayanacağımız birbirimizden başka kimsemizin olmadığını anlama zamanıdır. Her ne kadar farklı etnik unsurlardan oluşmuş olsak da biz biriz. Bir aileyiz. Bir devletiz. 

Maide suresinde Yüce Rabbimiz buyurur ki: ‘İyilik ve takva için yardımlaşınız’ İşte tamda bunun için Gümüşhane ayağa kalkmalı, Şehit cenazelerinde Teröre gösterdiğimiz tepki ne kadar asil ve takdire şayan bir davranışsa, Van’a yardım eli uzatmak, oradaki kardeşlerimiz için maddi manevi destekte bulunmak ta o kadar asil ve taktire şayan bir davranış olacaktır.

Bir Türkmenistan Atasözünde Sacayağın ayağı üç olur, Birbirine güç olur, biri kırılırsa hiç olur der. Bu bağlamda yaşadığımız acı dolu günlerde birbirimize daha fazla kenetlenmeli, dış mihrakların oyununa gelmemeli, Milli birlik ve beraberliğimize zarar verecek davranışlardan kaçınmalıyız. O bölgedeki kardeşlerimizi sahipsiz bırakmamalıyız. Onlara yalnız değilsiniz bizde sizinle acınızı paylaşıyoruz demeliyiz.

Unutmamalıyız ki, biz bir bedenin azaları gibiyiz. Bedenimizin herhangi bir yerinde bir acı bir ağrı olsa bundan bütün beden acı ve rahatsızlık duyar

Unutmayın Bugün Van halkı acılar içinde yardımlarınızı bekliyor.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 11 Mayıs 2024
İmsak 03:20
Güneş 05:03
Öğle 12:23
İkindi 16:17
Akşam 19:35
Yatsı 21:10