banner333

banner309

Torul Kalesi’nde Hamsi Şöleni

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından 240 metrelik irtifasıyla Türkiye’nin en yüksek cam seyir teraslarından birisine sahip olan Torul Kalesi’nde ‘Hamsi Şöleni’ düzenledi.

Torul 22.01.2018, 10:04
Torul Kalesi’nde Hamsi Şöleni
banner400

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından 240 metrelik irtifasıyla Türkiye’nin en yüksek cam seyir teraslarından birisine sahip olan Torul Kalesi’nde ‘Hamsi Şöleni’ düzenledi.

Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı şölen, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afşin’e düzenlediği “Zeytin Dalı” harekatına katılan Mehmetçikler için Kuran-ı Kerim okunması ve dua ile başladı.

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Torul Kalesi’ndeki cam seyir terasını tanıtmak, vatandaşların daha fazla dikkatini çekmek önce hamsi şölenine bir hafta önce karar verdiklerini söyledi.

Cam seyir terasından çevreyi seyreden vatandaşlar, ikram edilen yaklaşık yarım ton hamsiden sonra kemençe eşliğinde yöresel oyunlar oynadılar.  

Belediye Başkanı Köroğlu düzenlenen hamsi şöleni ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, farkındalık oluşturmak ve cam seyir terasını tanıtmak amacıyla etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Etkinliğimize yoğun bir ilgi var. Bu ilgi bizi çok memnun etti. Her geçen gün Torul Kalemizi ve seyir terasımızı tanıtmak açısından farklı etkinliklerin peşindeyiz. İnsanlarımızın teveccühü ile beraber daha güzel günlere kendimizi hazırlıyoruz” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır bölgemizi korumak adına Suriye’nin Afşin’e Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) desteklediği PKK ve PYD’ye karşı “Zeytin Dalı” adı altında operasyon düzenlediğini anımsatan Köroğlu, şöyle devam etti: “Biz de şölenimize dua yaparak, Fetih Suresi’ni okuyarak başladık. Ordumuza ve devletimize dua ediyoruz. İnşallah bir an önce o bölgede sulh sağlanır. Çünkü o bölgede terör olduğu sürece biz içteki barışı sağlayamayız. Onlar, içimizdeki unsurları kaşıyorlar. Biz Torul halkı olarak, sağcısıyla, solcusuyla devletimizin ve ordumuzun yanındayız. Operasyonun başladığı andan itibaren dini, ırkı, meşrebi ne olursa olsun herkesin devletimizin ve ordumuzun yanında olduğunu gördüm. Herkes ordumuza dua etmektedir. Ülkemizin güçlü oluşu, bölgede oynanmak istenen oyunu tersine döndürecektir. Bizim dost ve müttefik bildiğimiz ancak bizi arkadan hançerlemeye çalışanların devletimiz farkında. Savaş var denildiği zaman Torullu devletinin yanındadır. Ordumuz Suriye’de iken bizler de birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için hep birlikte etkinliğimizdeyiz. Bir tane Mehmetçiğimizin burnu kanamadan sulh olmasını diliyoruz.” 

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59