banner333

banner309

Şiran’da kutlu doğum haftası etkinlikleri

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle altı ayrı program düzenlendi.

Şiran 20.04.2016, 13:06 20.04.2016, 14:45
Şiran’da kutlu doğum haftası etkinlikleri
banner400
9-20 Nisan tarihleri arasında “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” teması ile kutlanan Kutlu Doğum Haftası kapsamında “insanlığı yüceltmek için, insanlığı yaşatmak için, insanlığı diriltmek için gelin birlik olalım” sloganı ile kutlanan, birlik ve beraberliğe vurgu yapılan hafta münasebetiyle Şiran İlçe Müftülüğünce bir takım etkinlikler düzenlendi.

Bu çerçevede haftanın açılışı 9 Nisan Cumartesi günü “gençler huzurda buluşuyor” adlı sabah namazı buluşması ve kahvaltı programı yapıldı. Devam eden etkinliklerde resmi kurumlar ve ilçe esnafına yönelik ziyaretler gerçekleştirilerek gül dağıtıldı.
13 Nisan tarihinde başlayan ve 3 gün devam eden kermes programının açılışı ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Ayrıca haftanın ana programı olarak 13 Nisan Çarşamba günü saat 17.00 tarihinde belediye düğün salonunda Bolu İl Müftüsü İzani Turan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans programı gerçekleştirildi. Gümüşhane İl Müftüsü Ercan Aksu, ilçe müftüleri, daire amirlerinin katılımı ile gerçekleşen konferans ilgi ile dinlendi. Konferans sonunda Şiran belediyesinin katkıları ile katılımcılara kutlu doğum aşı ikram edildi.

Ayrıca hafta münasebeti ile 16 Nisan Cumartesi günü Kur’an kursu öğrencileri tarafından bayanlara yönelik program düzenlendi.

Kutlu doğum haftasında çocuklarda unutulmadı. 18 Nisan Pazartesi günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği, anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin katılımı ile merkez çarşı camiinde kutlu doğum çocuk şenliği gerçekleştirildi. İlahiler sunumlar ve duaların ardından öğrenciler güzel bir gün geçirdiler.

Son olarak 20 Nisan Çarşamba günü liseler arası hadis okuma yarışması ve kapanış programı gerçekleştirildi.

Şiran İlçe Müftüsü Ali İşbakan, “İlçe müftülüğü olarak Kutlu Doğum Haftasının Tevhid ve Vahdet anlayışımızın gelişmesine, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını dilerim” dedi.


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49