banner333

banner309

Güsiad ve Gümüp Rüzgar Enerjisi Paneli Düzenledi

Güsiad-Gümüp Türkiye’nin enerji açığına dikkat çekti.

Şiran 13.03.2018, 02:17 14.03.2018, 00:54
Güsiad ve Gümüp Rüzgar Enerjisi Paneli Düzenledi
banner400

Yaklaşık 4 ay önce “Güneş Enerjisi Teknolojileri ve Türkiye Uygulamaları” konusunda teknik etkinlik yapan Güsiad-Gümüp bu kez yenilenebilir enerji kaynaklarından Rüzgar Enerjisi konulu bir konferans düzenledi. Programda akademik çevre, uygulama firmaları ve yasal süreçler bazında bölümleme yapan organizasyon komitesi iş dünyasını enerji yatırımına davet etti.


2017-2018i “Enerji Yılı” ilan eden Güsiad, Enerji Komisyonu tarafından düzenlediği  etkinlikte açılışı, komisyon başkanı Hasan Pezük yaptı. Başkan Pezük, Türkiye’nin enerji açığına dikkat çekerek komisyon olarak enerji alanlarının tamamını Güsiad tarafından zincir programlar halinde üyelerimizle ve kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz, dedi.
Gümüp Başkanı Yüksel Hamzaoğlu ise, Gümüp olarak enerji konusuna yakın markaj yaptıklarını özellikle Güneş Enerjisi alanında yatırım yapmış yatırımcı hemşerilerimiz var, planlarında olanlar var,  ve biz  yatırımcılarla konunun uzmanlarını buluşturduğumuz bu programları bugün Rüzgar Enerjisi ile devam ettiriyoruz, bundan sonraki programlarımızda da bu çabalarımız devam edecektir. Ülkenin enerji açığını yine bu ülkenin insanı kapatacaktır, hepimize  ciddi sorumluluklar düşüyor dedi.
Güsiad Genel Başkanı Yüksel Yalçın, Güsiad olarak İnşaat ve Enerjiyi  1. çalışma alanımıza aldık. Türkiyenin dış ticaret açığının çok büyük bir kısmını oluşturan enerji açığı, yatırımcıların enerji alanına teşviki ile mümkün olacaktır. Bu konuda hepimize sorumluluk düşüyor. Bireyler olarak evlerimizde ve günlük yaşantımızda mümkün olduğu kadar enerji tasarrufu sağlayacağız, enerji yatırımcılarını motive edeceğiz, bilim adamlarımızın bu konudaki heycanlarını artıracağız, enerji teknolojilerine yatırımlar yaparak bu işleri başarabileceğiz. Biz konunun ilk çıktıları olarak;

  • Gümüşhaneli yatırımcıların bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi,
  • Gümüşhane’de Rüzgar Enerjisinin uygulanabilirliği noktasında temel çalışma olması,
  • Öğrencilerimizin temel branşların yanında Enerji Sistemleri alanlarına ilgilerin artırılması,
  • Enerji Teknolojilerine dönük ekipmanların üretimi için Enerji Meslek Yüksek Okulları ve Liselerine dönük çalışmaların tasarlanması

Öte yandan Enerji Komisyonumuzu genişletiyor, ve bundan sonraki Hidroelektiirk, Jeotermal ve Nükleer olmak üzere enerji alanlarındaki çalışmaları değerlendireceğiz.
Programda, İTÜ Prof.Dr.Ahmet Duran Şahin, Rüzgar enerjisinin tarihçesi, teknolojik gelimi ve yeni nesil RES’ler konusunda bilgilendirmeler yaptı. Üniversitelerin enerji bahsine oldukça ilgi göstermeleri ülke olarak enerji alanında ümit vericidir. Bugün Türkiyede üretilen enerjinin %7,7 sinin RES olduğunu bunun artması gerektiğini ifade etti.
Türkerler Gruptan Enerji Yatırımları Müdürü Saygın Oytan, enerji alanında yapılan müracatlar, EPDK nın süreci değerlendirmesi,RES teki yatırım riskleri, verimli RES yatırımları ve Türklerler grubunun enerji alanında yapmış oldukları yatırımlar hakkında bilgi verdi.
 Sancak Enerjiden Yatırım Müdürü İlker Karagüller ise, Sancak enerjinin sürekli büyüyen enerji yatırımlarını ve bu konudaki kısıtlara dikkat çekti. Türkiyedeki enerji azında çok büyük bir boşluk olduğunu ve Türk yatırımcsının bunu fırsata dönüştürmesi gerektiğine dikkat çekti.   
Program sonunda Güsiad Onursal Başkanı Prof.Dr.Kenan Aydın genel bir değerlendirme yapmasının ardından Enerji Komisyonuna yeni dahil edilen Koç Grubunun Enerji Müdürü Azim Turan ve Enerji Sistemleri Mühendisi Sırat Özener’in takdimi yapıldı.
Kapanış aşamasında, başkan Yüksel Yalçın, Güsiad’ın programına katılan bayan üyelerinde olması sebebi ile,  8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı. Güsiad olarak hedeflerimizden biri de, hanımefendi üyelerimizin sayısını artırmak istiyoruz dedi. Program sonunda, konuşmacılara pilaketleri takdim edildi.  

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48