banner333

banner309

Şehidin Var Gümüşhane

Kuzey Irak’ta devam eden operasyonlar sırasında şehit olan askerlerden birisinin Gümüşhaneli olduğu öğrenildi.

Kürtün 16.03.2019, 15:05
Şehidin Var Gümüşhane
banner400

Kuzey Irak’ta devam eden operasyonlar sırasında şehit olan askerlerden birisinin Gümüşhaneli olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı öğle saatlerinde Irak'ın kuzeyindeki operasyonlar esnasında çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğu, 8 askerin de yaralandığını açıklamıştı.

Olayda şehit olan askerlerden birisinin Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Günyüzü köyü nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Taşkın Temel olduğu öğrenildi.

Köyün Cami Mahallesinde yaşayan Temel ailesinin 6 çocuğundan birisi olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Taşkın Temel’in bekar olduğu öğrenildi.

Acı haberin alınmasının ardından ilçe protokolü acılı aileye bilgi vermek üzere köye giderken Temel’in, 2 aydır Kuzey Irak bölgesinde görev yaptığı babasının da emekli olduktan sonra köyde kahvehane işlettiği öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Temel’in pazartesi günü düzenlenecek törenin ardından aynı köyde toprağa verilmesi bekleniyor.

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Irak’ın kuzeyindeki operasyonlar esnasında 16 Mart 2019 tarihinde çıkan çatışmada iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, sekiz kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Söz konusu operasyon esnasında birisi kadın, altı bölücü terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ele geçen bu teröristlerin yanında, bölgedeki emarelerden terörist zayiatının daha fazla olduğu değerlendirilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri devam eden kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59