banner333

banner309

Ankara Milletvekili Mallı’dan, Enerji Bir-Sen’e Ziyaret

Ak Parti Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı, Enerji Bir-Sen Genel Merkezini ziyaret eti.

Gurbet 31.08.2015, 08:33 31.08.2015, 08:37
Ankara Milletvekili Mallı’dan, Enerji Bir-Sen’e Ziyaret
banner400
 Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul’u makamında ziyaret  etti.
Hacı Bayram Tonbul ile bir süre görüşen Mahmut Sami Mallı, Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen’in faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan 2016-2017 toplu sözleşme görüşmelerine değinen Mallı, Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen’in kamu çalışanlarını mutlu edecek bir sözleşmeye imza attığını söyledi.
Sivil toplum kuruluşlarının sadece mali ve sosyal haklar değil, ülke ve dünyada yaşanan gelişmelere de duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Mallı, “Memur-Sen’in, ülkemiz ve dünyada yaşanan gelişmelere yaklaşımını takdirle karşılıyoruz. Arakan’dan Filistin’e, Suriye’ye ve Bosna gibi bir çok yere yardım eli uzattığın biliyor ve yakından takip ediyoruz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tonbul, “1 Kasım’da  yapılacak erken seçimle bir an önce hükümetin kurulması gerekiyor. Seçimlerin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 “3 Ağustos’ta başlayan ve 22 Ağustos’ta sona eren Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarının geneline ve hizmet kollarına ilişkin önemli kazanımlar elde ettiklerini söyleyen Tonbul, “2005 yılından sonra göreve başlayan personele 1 derece verilmesi, KİT'lerde çalışan personelin yıllık izinlerinin ertesi yıla devri, Kamuda çalışan şefler, Koruma Güvenlik Personeli ve Sivil Savunma Uzmanlarının ek ödemelerinde iyileştirme sağlandı. 4/C’li personelin kadroya geçirilmesi konusunda ortak çalışma yapılması, ek ödemelerden istifade edememeleri nedeniyle mağdur olan 4/C’li personele, 150 TL ek ödeme ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Ayrıca  KİT'lerde çalışan teknik personele de  arazi tazminatı ödenecek” şeklinde konuştu.

Hizmet Kolumuzda 15 Kazanım

Bu yılki hizmet kolu toplu sözleşmesinde önceki kazanımlarında devam ettirilerek, yeni kazanımlara imza atıldığının altını çizen Tonbul şöyle konuştu:

“ Önceki toplu sözleşme görüşmelerinde elde edilen kazanımlardan koruyucu gıda yardımı, koruyucu giyim yardımı, ücretsiz okul servis, ücretsiz sosyal servis, MTA kamplarında çalışan personele ücretsiz yemek verilmesi ve vardiyalı personele servis hizmeti verilmesi devam ettirildi. Yük Tevzi Müdürlüklerinde vardiyalı çalışan personele 120 TL ilave ücret, ÇAYKUR’da kampanya döneminde görev yapan personele yılda 3 ayı geçmemek üzere ayda 70 TL toplamda 210 TL ödeme, TKİ Genel Müdürlüğü ile ETİ Maden İşletmelerine bağlı işletmelerinde çalışan personelin, işi gidiş- gelişlerindeki servis sorunu çözüme kavuşturuldu. TEİAŞ helikopterli bakımda görev yapan personele uçuş tazminatı, TEİAŞ’ ta çalışan canlı bakım İşletme Müdürlüklerinde çalışan personele ilave 100 TL ücret,TEİAŞ, EÜAŞ ve TEDAŞ’a bağlı işletmelerde yüksek gerilim altında fiilen çalışan kamu görevlilerine her bir gün için 15 TL ilave ödeme sağlandı. DSİ’ye bağlı Ilısu projesi 16. Bölge Müdürlüğünde görev yapan personele ayda 70 saate kadar, yılı merkezi bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma ücretinin dört katı tutarı, 10. Bölge Müdürlüğüne bağlı Silvan Barajı ve 26. Bölge Müdürlüğüne bağlı projelerde çalışan personele ayda 50 saate kadar yılı merkezi bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma ücretinin üç  katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenmesi sağlandı. EÜAŞ’a bağlı Karakaya, Alparslan, Dicle ve Batman hidroelektrik  santrallerinde çalışan personele ayda 50 saate kadar, yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma ücretinin üç katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenmesi sağlandı. Maden Kanununa göre “ihtisaslaşmış Devlet kuruluşu" olarak tanımlanmış olan kurumlarda çalışan personele, çift harcırah ödenmesi sağlandı.Hizmet kolumuzda, toplamda 15 kazanım elde ettik.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48