banner333

banner309

Okay Memiş: ‘İstihdamda Milli Seferberlik Kampanyası’na Destek Olalım

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘İstihdamda Milli Seferberlik Kampanyası’ kapsamında Gümüşhane’de üçüncü kez toplantı düzenlendi.

Gümüşhane 01.03.2017, 13:05
Okay Memiş:  ‘İstihdamda Milli Seferberlik Kampanyası’na Destek Olalım
banner400

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘İstihdamda Milli Seferberlik Kampanyası’ kapsamında Gümüşhane’de üçüncü kez toplantı düzenlendi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, SGK İl Müdürü Eyüp İslamoğlu, İŞKUR İl Müdür Vekili Hasan Güler, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Turan Kartal, Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cafer Hirik ve işverenler katıldı.

Toplantıda, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, SGK İl Müdürü Eyüp İslamoğlu ve İŞKUR İl Müdür Vekili Hasan Güler’in ardından yaptığı konuşmada, Gümüşhane’nin geleceği olduğunun bir kez daha altını çizen Sayın Valimiz, son 15 yılda yapılan yaklaşık 6,5 milyar TL’lik yatırımın Gümüşhane’yi daha ulaşılabilir hale getirmek için yapıldığını kaydederek, “Bir kentin geleceği daha ulaşılabilir olmasıyla ilgilidir. Bir kent ulaşılabilir bir kentse gelişime açıktır.” dedi.

Günümüzde dünya üzerinde ülkeler rekabet halinde gözüküyor olsa da asıl rekabetin kentler arasında yaşandığını ifade eden Sayın Valimiz, “Dünyada ve Türkiye’de şehirler, yaşanabilir kentler rekabet ediyor. Memleketimizin yaşanabilir kentler seviyesine gelmesi için sosyal donatı alanlarına ihtiyacımız var. Bir ilde yeterli sosyal donatı yoksa o ilde nitelikli hekim, nitelikli öğretmen ve nitelikli teknik eleman gibi kamu personeli bulamazsınız.” şeklinde konuştu.

Gümüşhane’nin dezavantajlarının yanı sıra avantajlarının da olduğunu ifade eden Sayın Valimiz, “Gümüşhane’nin en önemli avantajı terbiyeli nüfusudur. Bütün ilçeleri ve köyleriyle dolaşmadığım çok az yer kaldı Gümüşhane’de ve gittiğim her yerde çok terbiyeli ve kaliteli insanlarla karşılaştım.” diye konuştu.

Bir kent büyük bir kent olmasa da yaşanabilir bir kent olabileceği tespitinde bulunan Sayın Valimiz, bu toplantının bu projeyle ilgili üçüncü toplantı olduğunu söyleyerek, “Şirketlerimizin, 2016 yılının sonuna kadar çalıştırdığı kişilerden farklı olarak ekleyeceği her çalışan için devlet 773 TL’lik sigorta primini kendisi ödüyor. Somut destek bu. Amacımız bu avantajları size izah etmek ve sizlerde uygun görürseniz bu istihdama katkıda bulunmak. Top sizde. Sizlerden ricamız bu istihdama katkıda bulunmanız.” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59