banner333

banner309

Kelkit Babakonağı Köyü Derneğimizin Yerel Tatlar Proğramında Farkını Gösterdi

Beyoğlu Belediyesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen '10. Beyoğlu Yerel Tatlar Festivali' Hasköy Sahil'de düzenlenen Akdeniz Gecesiyle start verdi.

Gümüşhane 05.06.2016, 20:28 05.06.2016, 20:40
Kelkit Babakonağı Köyü Derneğimizin Yerel Tatlar Proğramında Farkını Gösterdi
banner400
 10. Beyoğlu Yerel Tatlar Festivali kapsamında düzenlenen Anadolu Gecesi'nde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Yerel kültürler bir birini ne kadar iyi tanırsa o zaman daha büyük bir kültür doğuyor. Ona da İstanbul ve Beyoğlu kültürü diyoruz. Dolayısıyla bu koca şehirde İstanbul'da, Beyoğlu'nda bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak bizim vazifemiz" dedi.

Beyoğlu Belediyesi'nin ilçedeki yerel derneklerle birlikte bu yılonuncusunu gerçekleştirdiği Geleneksel Beyoğlu Yerel Tatlar Festivali, ikinci gününde düzenlenen Anadolu Gecesi'yle devam etti. Hasköy Sahilde kurulan alanda Gümüşhane, Sivas, Erzincan, Tokat, Erzurum ve bir çok şehrin kendine has mutfağından yöresel kıyafetlerine, türkülerinden oyunlarına, yaşama kültürlerine kadar tüm zenginlikleri Beyoğlululara sunuldu.

Kelkit Babakonağı Köyü Derneği Başkanı Mehmet Çelik Haber 29'a yaptığı açıklamada; Program boyunca yaptığımız etkinlik ve sunumla gecenin en etkileyici derneği olmayı başardık. Bulunduğumuz ilçede Gümüşhane'nin tanıtımını, kültürünü, yemekleri tanıtarak memleketimizin tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Gece katılım gösteren tüm hemşerilerimize, İstanbul Gümüşhaneliler Dernek Başkanı'mız Habip Arslan'a ve bizleri desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımıza ve Beyoğlu halkına teşekkürlerimizi iletiyorum, dedi.


Geceye katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da alanda kurulmuş stantları gezerek, yerel lezzetlerin tadına baktı. Beyoğlu halkının yoğun ilgi gösterdiği gecede yöresel sanatçılar seslendirdikleri türkülerle katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48