banner333

banner309

Çatışmayan, Sorgulayan Bir Nesil İstiyoruz

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenli olarak sürdürülen değerlendirmelerin toplantısının Nisan ayı toplantısı Gümüşhane Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

Gümüşhane 29.04.2013, 10:53
Çatışmayan, Sorgulayan Bir Nesil İstiyoruz
banner400
           Gümüşhane Anadolu Lisesi pansiyonunda yapılan toplantıda Okul Müdürü Erdal Ergün katılımcılara okulu tanıtan bir brifing sundu.

Ergün; “Gümüşhane Lisesi’nin temelini teşkil eden okul 1927 yılında eğitime açılmış, 1955 yılına kadar ortaokul olarak devam etmiştir. Gümüşhane Lisesi 1955–1956 öğretim yılında Merkez Gazipaşa İlkokulu’nun eski binasında ortaokul bünyesinde eğitime başlamış, şehrin isminden dolayı okula Gümüşhane Lisesi adı verilmiştir.1966–1967 öğretim yılına kadar adı geçen binada öğretimini sürdürmüştür. 1966–1967 öğretim yılında bugünkü binasına taşınmıştır.1972–1973 öğretim yılına kadar Gümüşhane Lisesi adı altında ortaokul ve lise müşterek olarak öğretime devam etmiştir. Okul 1972–1973 yılından beri müstakil lise olarak eğitim öğretimine devam etmiştir. 2010–2011 yılından itibaren Anadolu Lisesi olarak devam etmekte olduğunu belirtti.

Ergün; “YGS sınavında Bu yıl 106 öğrencimiz sınava girmiş bunlardan 97 öğrencimiz 180 ve üzeri puan almış 7 öğrencimiz 140-180 arası puan alırken 2 öğrencimiz 140 barajını aşamamıştır.” dedi

           Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet birimlerinin brifing sunumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şubesi brifingi Şube Müdürü Abidin Merdan tarafından gerçekleştirildi.

            Merdan; Milli Eğitim Bakanlığı teşkilat yapısı hakkında genel bir bilgi verdikten sonra, Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şubesi’nin görev alanları ve çalışmalarını sunu eşliğinde anlattı. İlimizin eğitimdeki norm kadro durumu, ihtiyaç durumu istatistiklerini sunan Merdan, ilimizde öğretmenlerin diğer okullarda görevlendirilmesi ve ücretli öğretmenler ile öğretmen açığının giderildiği bilgisini verdi. Merdan; hizmetiçi eğitimininde İnsan Kaynakları Şubesi tarafından yerine getirildiğini ifada etti. Hizmetiçi Eğitimlerinin, merkezi ve mahalli olmak üzere iki alanda yürütüldüğünü ifade eden Merdan, ilimizde yürütülen mahalli hizmetiçi eğitimleri hakkında bilgi vererek sunusunu tamamladı.    

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdini Merdan’ın brifingin ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınavı ile ilgili sunum yaparak. 2013 yılında açıklanan YGS sonuçlarının değerlendirilmesini sundu.

            İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş: Bu yıl yapmış olduğumuz çalışmaların sonuçlarını YGS sınavında görüyoruz. SBS ile LYS sınavlarında bunu bir kez daha göreceğiz. Bu sınavlar öğrencilerimizin derece yapacağı sınavlar. Bu süreç içerisinde bizim neler yapacağımızı, yapmış olduğumuz programda da karara bağladık. Bu değerlendirmeleri iyi analiz ederek karar verdik. Öğrencilerimizin girecekleri sınav formatında ders işlemeleri, özellikle bu dersin öğretmenlerinin müfredat yetiştirmekten ziyade öğrencilerin girecekleri sınav formatında alıştırmalar yaparak, adeta sınavı birebir yaşıyormuş gibi yetiştirilmesini istiyoruz. Özellikle rehber öğretmenlerimizin, akademik bilgi yanında psikolojik olarak da öğrencilerimizin sınavlara hazırlıklı olmasını istiyoruz. Birbirimize hesap sormaktan ziyade, destek vereceğimiz bir dönemdeyiz. Az bir süre kaldı. Öğrencilerimizle daha çok ilgilenirsek, daha güzel başarı tablosuyla karşılaşacağımıza inanıyoruz. Bir diğer husus ise dershaneyle ortaklaşa hareket edeceğiz. Alınması gereken tedbirlerin önceden belirlenerek, birlikte adım atacağız. Özellikle meslek lisesi öğrencilerimizin, dershaneye veya sınav hazırlığı yağmadan sınavlara katılmasının uygun olmayacağını, mutlaka meslek lisesi öğrencilerimizin de hazırlanarak sınavlara katılımının sağlanmasının doğru olacağını belirtti.  Son viraja giriyorken, öğrencilerimize sihirli bir dokunuş yaparsak inanıyorum ki, Haziran sonu yapacağımız toplantıda gurur tablosunu konuşuyor olacağız.           Vali Dr. Yusuf Mayda: Zirveye uğraşmak, ciddi bir gayret, ciddi bir çalışmak gerektiriyor. Ama zirveye ulaşıp geriye dönmemek ise daha ciddi bir gayreti gerektiriyor.  Bu açıdan tescilli olan başarı düzeyimizin daha ileriye gitmesi için başarıya daha iyi odaklanmalıyız. Eğitim hizmetleri diğer hizmetlerden daha ön plandadır. Ölçülebilen başarı önümüzdedir. Daha çok gayret edeceğiz. Örnek liderler, kamu görevlileri, siyasetçileri yetiştireceksek ona yönelikte bazı gayretlerimiz olacaktır. Bakanlıkta bana yönelik gerekli çalışmaları başlattı. Tutarlı ve birleştirici şekilde yetiştirilmesi önemli. Biz 80 yılı öncesi bunun sıkıntılarını yaşadık. Toplumumuzdaki hiçbir ferdin önemsiz olmadığını göstermeliyiz. Kendisini önemsiz yerine koyan fertlerin, kendilerini ön plana çıkarmak için hepimiz görüyoruz ki hapishane ve hastanelerde bunların birer ürünü vardır. Sonuç olarak beklediğimiz, toplumda önderlik sıfatını taşıyan bireylerin yetiştirilmesi. Başarıda da öne çıkan bir il olabilmektir. İstanbul ve İzmir gibi illerin bu tür toplantıların her zaman yapılamadığını görüyoruz. Biz burada birbirimizi tanıyoruz. Bunu olumlu bir yansıma olarak gayret göstermeliyiz. Çatışmayan ama sorgulayan bir nesil istiyoruz. Başarı tablomuzun bir adım daha yükselmesini istiyoruz. Başarılarınızın devamını dileriz.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Murat Şükrü Baş, Şube Müdürleri İbrahim Taş, Murat Eskicioğlu, Nusret Bulut, Abidin Merdan, Rasim Alkaç, Kemalettin Karabulut, Bülent Ağaç ve okul müdürleri katıldı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48