banner333

banner309

Güngören Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi’nde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anma programı düzenlendi

Güngören Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi’nde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anma programı düzenlendi

Eğitim 06.10.2016, 17:25 06.10.2016, 17:27
Güngören Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi’nde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anma programı düzenlendi
banner400

  Okul Müdürü Remzi İLHAN’ın  ev sahipliğinde gerçekleşen törende; Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf KAHRAMAN, Şube Müdürü Necdet EROL, protokol  ve basın mensuplarıyla ile birlikte  öğrenciler yer aldı.
           İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu üyesi, Yüksek Öğrenim Kurulu Üyesi ve Yunus Emre Enstitüsü eski üyesi  de olan Prof. Dr. Hayati DEVELİ’nin konuşmacı olarak katıldığı anma programında, 15 Temmuz darbe kalkışmasında, yaşananlar, seminere katılanlara duygusal anlar yaşattı. Seminerde, darbe kalkışmasının Türkiye ye karşı yapıldığını ifade eden Dekan Develi sözlerine şöyle devam etti. ‘’Her şeyiyle normal akışına devam eden ülkemizdeki yaşantıya ve Ülkenin seçilmişlerine karşı, TSK’nın içindeki cuntacı askerlerin darbe kalkışmasına Türk Milleti canı pahasına dimdik durmuştur. Ve bu duruş vatanı için şehit olmuş ve şehit olmaya yemin etmiş daha nice vatan evlatlarının olduğunu göstermiştir’’ dedi. Şehitlere bir kez daha rahmetle anarken, gazilerimize  minnet duygularını iletti. Daha sonra, o gece her kesimden insan dışarı çıkarak darbeye karşı dimdik durduğunu ifade eden Dekan DEVELİ,  artık  yapılması gereken şey, halka sahip çıkarak, bundan sonra bir daha 15 Temmuz gecesinde yaşananların asla bir kez daha yaşanmaması  gerektiğini, vurguladı.  Gençlere seçme ve seçilme haklarına sahip olduklarını da anlatan Dekan DEVELİ, seçilmenin ve kaybetmenin öneminden de bahsederek,  Milli iradeden asla vazgeçilemeyeceğinin altını çizdi. Ayrıca Öğrencilere böyle bir okulda okudukları için şanslı olduklarını da  söyleyen Dekan DEVELİ, böyle hassas ve önemli bir konu ilgili çalışmalarından dolayı Okul Müdürü Remzi İLHAN'a ve yöneticilere teşekkür etti. 
Darbe gecesi yaşadığı bir anısını anlatırken, meydana çıktığı sırada, arabasına aldığı faklı görüşteki insanların, darbenin bir ülkeye nelere mal olacağını ve ülkeyi nereye götüreceklerinden bahsettiklerini de anlattı.
        Seminere katılan gençlerin, ideal ve hedeflerinin belirlemelerinin çok önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Dekan DEVELİ, ayrıca öğrencilere kendisinin, Dede Korkut,  Yunus Emre ve Kutadgu Bilig adlı eserlerin en az iki üç kez okumasını tavsiye etti.

        Okul Müdürü Remzi İLHAN, hocasına teşekkür ederek, 28 Şubat 1997 darbesinde hocalarıyla birlikte Edebiyat Fakültesinde çok büyük sıkıntılar çekerek aydınlık günlere kavuştuklarını ve bundan sonra da bu yüce milleti bölmeye hiçbir gücün engel olamayacağını söyledi.

 


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48