banner333

banner309

Vali Okay Memiş İki Gününü Ankara GÜDEF’e Ayırdı

18.01.2018 Tarihinde Ankara Gümüşhane Bürokrasi buluşması yemeği ile başlayan Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in mesaisi 19.01.2018 Cuma günü 14:00 – 17:30 saatleri arasında yapılan Güvenli İnşaat Sempozyumu ile sona erdi.

Dernek 21.01.2018, 09:00 21.01.2018, 19:09
Vali Okay Memiş İki Gününü Ankara GÜDEF’e Ayırdı
banner400

İlk günkü toplantı İller Bankası Macunköy sosyal tesislerinde GÜDEF’in programladığı Ayhan Şahin'in sunuculuğunu yaptığı yemekli toplantıda Ankara’da bulunan bürokratlarımız, GÜBDER’inde katkılarıyla bir araya geldiler.

4 Saat süren istişare toplantısında tanınmış simalar bir araya geldi.

Toplantıda Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, TBMM İdari amiri Ankara milletvekillerimiz Ahmet Gündoğdu, Gümüşhane milletvekilimiz Cihan Pektaş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, İSGEM Genel Müdürü Dr. Orhan Koç, Seçmen Kütükleri Genel Müdürü Ayhan Okurer, Sayıştay Daire Başkanı H. Fehmi Ezber, Yargıtay üyesi Savcı Murat Esen, Danıştay Daire Başkanı Aydemir Tunç, Başbakan Yardımcısı Danışmanı Muammer Duran, Gümrük ve Ticaret Bakanı Danışmanı Yusuf Özgün, Merkez Bankası Danışmanı (Eski GM. Yard.) Mustafa Aydöner, Ankara Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak, İçişleri Bakanlığı Dernekler Başkanı Yılmaz Doruk, Polis Akademisi Başkan Yard. Prof. Dr. Osman Köse, SGK Daire. Başkanları Adnan Yılmaz ve Mustafa Öztürk, BOTAŞ Daire. Başk. Erol Elmas, Kamu Hastaneleri Daire. Başk. Musa Korkut, Sağlık Bakanlığı Daire. Başk. Yücel Dener, Ankara Sami Ulus Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Karaman, Çalışma Bakanlığı Daire. Başk. Erol Tekçe, Orman Bakanlığı Müdürlerinden Salih Demirel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bekir Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediyesi Müdürlerinden Fazlı Taşkın ve Muharrem Ertunç ile Milli Eğitim Bakanlığı Daire. Başk. Burak Fettahoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirleri Hasan Gül ve Sebahattin Akgül, Okul Müdürlerimiz Mürsel Meydan, Çetin Gül, Mükerrem Kalkan, Sebahattin Özlü, TPE’den Kemal Nalçacı, TÜİK Basın Müşaviri Enes Olgun, Milli Piyango Baş Müfettişi Savaş Aydın, Gümrük ve Ticaret Bakanlığından Adem Ezber, Merkez Bankasından Eren Cangül, Danıştay-Yargıtay’da görev yapan Hakim ve Savcılarımız ve kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan müdür ve uzman hemşerilerimiz, Ankara Altındağ Ak Parti ilçe başkanı Ahmet Karaca ile birlikte Ankara’da bulunan Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yard. Bahri Bayram, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Kelkit-Ünlüpınar Belediye Başkanı Aziz Nas’ da misafir olarak katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Hamdi Arslan Ankara-Gümüşhane bürokrasi buluşması toplantısının hayırlara vesile olmasının diledi. Erol Tekçe ise toplantıda Gümüşhaneli bürokratlar ile birlikte olmaktan mutlu olduğunu ve bu toplantıların sürekli olması temennisinde bulundu.
Toplantıya katılan Yargıtay, Sayıştay, Danıştay mensupları, Genel Müdürler konuşmalarında Gümüşhaneli hemşeri bürokratları ile birlikte olmaktan mutlu olduklarını ifade ettiler. Bekir Yıldız ve diğer konuşmacı bürokratlarımız iyi dilek ve temennilerini sundular. Yargıtay üyesi Murat Esen, Sayıştay Daire Başkanı H.Fehmi Ezber, Danıştay Daire Başkanı Aydemir Tunç konuşmalarında bu buluşmadan ziyadesi ile memnun olduklarını dile getirdiler.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Hemşerimiz Nurettin Taş Konuşmalarda Gümüşhane'de yapılan projelerde doğasının korunmasına özen gösteriliyor dedi.
Belediye başkanı şerif Aygün Köse havaalanı başta olmak üzere yapılan ve yapılacak projelerden memnun olduklarını dile getirdiler.

Toplantıda Milletvekillerimiz Gümüşhane’ye yaptıkları ve yapacakları hizmetler hakkında bilgi verdiler. Valimiz Okay Memiş Gümüşhane’yi kendi memleketi gibi gördüğünü ve çok sevdiğini, hizmet etmekten gurur duyduğunu, hizmet etmenin sevap olduğunu bahisle Gümüşhane’ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdikten sonra, Gümüşhaneli bürokratlardan yatırımlar hususunda destek gördüklerini ifade ederek toplantının yapılmasında emeği geçen başta GÜDEF olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.
İkinci gün ise; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı Genel Müdürlüğü ile GÜDEF işbirliği ile yapılan Güvenli İnşaat Sempozyumu “Gümüşhaneliler Geleceğimizi Güvenle İnşa Ediyor” sloganıyla Türkiye’de STK olarak ilk defa bu tür bir programa öncülük etti.

Program 4 saat sürdü. Açılış konuşmasında Hamdi Arslan Gümüşhaneli müteahhitlerin bu tür programlardan faydalanması gerektiğini söyledi. GÜDEF olarak her zaman bu ve benzeri konularda vizyonel projelerde sektörde öncü olan hemşerilerimizin her daim yanlarında olacaklarını belirtti. Kıymetli hemşerimiz İSGEM Genel Müdürü Dr. Orhan Koç’un görev yaptığı kamu kurum ve kuruluşlarındaki üstün başarılarından dolayı kendilerini tebrik ediyoruz.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İSGEM Genel Müdürü hemşerimiz Dr. Orhan Koç ise GÜDEF ile ev sahipliğini yaptığı bu programın faydalarından bahsetti.İnşaat sektöründe adından övgü ile bahsedilen Gümüşhaneli hemşerilerimizi, kurumumuz ve etkin bir sivil toplum kuruluşu olan GÜDEF işbirliği ile “Gümüşhaneliler Geleceğimizi Güvenle İnşa Ediyor” konulu bu teknik bilgilendirmeden mutluluk duyuyoruz dedi.

İŞKUR Genel müdürü Cafer Uzunkaya’da kurumunun hizmetlerinden bahsederek programa vesile olan GÜDEF ve İSGEM’i kutladı.

Milletvekilimiz Ahmet Gündoğdu’da iş güvenliğini Türkiye güvenliği ile birleştirerek hükümetin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki çalışmalarından bahsederek hükümetimizin çalışanlar lehine yararlı bir çok kanun ve düzenlemeler yapıldığını ifade etti.

Valimiz Okay Memiş Gümüşhanelilerin insan sağlığı ve hayatına önemli değerler verdiğini gerek Ankara’da gerek ilimizde yapılan inşaatlar ve sektörün karşılacağı bu tür sorunlarda yardımcı olacağını söyledi ve bu toplantının Gümüşhane’de yapılmasını İSGEM Genel Müdürü Dr. Orhan Koç’tan talep etti. Gümüşhaneli müteahhitlerin sektörde daima öncü olduklarını belirterek, bu konuda da üzerlerine düşecek görevleri en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum dedi.

Sempozyum sunumlarında; İSGEM Yetkilendirme Daire Başkanı Furkan Yıldız İnşaatlarda kullanılan güvenli iş ekipmanlarını, İTKB Başmüfettişi Serkan Çetinceli İnşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği denetimlerini, SGK Hukuk müşaviri Av. Özlem Atılgan ise İş kazalarında Rücu davaları ve işverenin sorumluluğu konularında teknik bilgiler verdiler.
Sempozyumda inşaatlarda karşılaşılan sorunlar ile ilgili olarak; İMKON Genel başkanı Tahir Tellioğlu sektörün karşılaştığı problemler ve yaşadıkları ile ilgili örnekler verdi.
İnşaat mühendisi Sebahattin Aydın’da inşaat sektöründeki sorunlara değindi.

Plaket törenini müteakiben katılımcılarla ayrı salonda verilen ikramlar boyunca da samimi bir havada sempozyum tamamlandı.

GÜDEF Yönetim Kurulu olarak, iki gün süren nezih ve faydalı bulduğumuz toplantılarımıza destek olan, emeği geçen ve programlarımıza iştirak eden tüm katılımcı misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59