banner333

banner309

İnözü'lü Gençler'den Örnek Proje

Kartal Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü ile Gümüşhane Şiran İnözü Köyü derneği Gençlik Kolları ortak bir çalışmaya imza attı.

Dernek 15.03.2017, 00:46
İnözü'lü Gençler'den Örnek Proje
banner400

Kartal Belediyesi ve Gümüşhane Şiran İnözü Köyü Derneği ortak bir çalışmaya imza attı. İnözü Köyü Gençlik Kolları ile ortak bir çalışma yürüten Kartal Belediyesi Çevre Müdürlüğü tekstil atıkları için bir kampanya başlattı. Yapılan kampanya kapsamında kullanılabilecek olan giysiler ihtiyaç sahiplerine, kullanılamayacak durumda olanlar ise tekstil kumbarasına gönderilecek.

Yürütülen ortak çalışma kapsamında Gümüşhane Şiran İnözü Köyü Derneği’nin düzenlemiş olduğu geceye katılanlar beraberinde getirdikleri tekstil atıkları ile çevre konusunda duyarlılıklarını göstermiş oldu. Gecede dernek yönetimi tarafından yapılan çevre projesi için Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars’a plaket takdim edildi. Kars yaptığı konuşmada, dernek yönetimine ve katılımcılara projeye destek verdikleri için teşekkür ederek, “Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok Öz önderliğinde yapmış olduğumuz çevre projeleri tüm hızıyla devam etmektedir. Dernek başkanımıza ve yönetimine birlikte işbirliği yaptığı için teşekkür ederim. Tekstil atıklarının kaynağından geri kazanılmasıyla birlikte yeni ürünlerin üretilmesi için doğal kaynak ve enerji kullanımının önüne de geçilmektedir. Ayrıca yeni ürünlerin üretim faaliyetleri sonucu oluşacak küresel ısınma ve iklim değişikliğinin başlıca  sebeplerinden olan sera gazı emüsyonu azalacaktır. O yüzden biz bu giysileri kullanılabilir durumda olanları ihtiyaç sahibine; kullanılamaycak durumda olanları  doğa ve çevre için geri dönüşüme göndereceğiz. Dünya bankası verilerine göre endüstriyel su kirliliğinin % 17-20 oranlık kısmı tekstil endüstrisinden kaynaklanmaktadır. Bunun yanı sıra  verilere göre 1 adet pantolon üretimi için 10 850 litre su, 1 adet tişört için ise 2720 litre su kullanılmaktadır. Çevreye gösterdiğiniz duyarlılık için herkese teşekkür ederim.” dedi. 

Yapılan ortak çalışma kapsamında Dernek Başkanı İbrahim Yılmaz, dernek yönetimi ve gençlik kolları başta Kartal Belediyesi olmak üzere ve Başkan Altınok Öz’e teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57