banner333

banner309

Torul'da TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Heyecanı:Genç Zihinler Bilimle Buluştu

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde bulunan Altınpınar Ortaokulu, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında unutulmaz bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Gündem 30.04.2024, 14:45
Torul'da TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Heyecanı:Genç Zihinler Bilimle Buluştu
banner400

Okulöncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yanı sıra öğretmenler ve yöneticilerin de katılımıyla gerçekleşen program, kahvaltı etkinliği ile başladı. Kahvaltıda katılımcılar bir araya gelerek keyifli sohbetler edip, bilime olan ilgilerini paylaşma imkanı buldular.


Söyleşi programına ise Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Saliha Erentürk ve Prof. Dr. Köksal Erentürk konuşmacı olarak katıldılar. Prof. Dr. Saliha Erentürk, "Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Enerji Depolama" başlıklı sunumunda, günümüzün en önemli konularından biri olan enerji ihtiyacının karşılanmasında yenilenebilir enerji kaynaklarının rolüne ve bu alandaki gelişmelere değindi. Prof. Dr. Köksal Erentürk ise "Yapay Zeka" başlıklı sunumunda, yapay zekanın hayatımızın birçok alanına olan etkisini ve gelecekteki potansiyelini anlatan bilgiler paylaştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, okul yöneticileri ve öğretmenlerin de katılımıyla gerçekleşen program, büyük ilgi gördü. Söyleşi programı sonunda Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, Prof. Dr. Saliha Erentürk ve Prof. Dr. Köksal Erentürk'e günün anısına plaket takdim ederek katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bilim ve Teknolojiye İlgi Arttı
TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Altınpınar Ortaokulu'nda gerçekleştirilen bu etkinlik, öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmayı ve bu alanlarda daha fazla bilgi edinmelerini sağlamayı amaçlarken, etkinliğe katılan öğrenciler, sunumlardan ve söyleşi bölümünden oldukça faydalandıklarını ifade ettiler.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:11
Güneş 04:57
Öğle 12:24
İkindi 16:18
Akşam 19:40
Yatsı 21:19