banner333

banner309

GÜSİAD Heyeti Ankara’ya çıkarma yaptı.

Prof. Dr. Kenan Aydın başkanlığındaki GÜSİAD Heyeti Ankara’ya çıkarma yaptı.

Dernek 08.05.2016, 09:45 08.05.2016, 09:46
GÜSİAD Heyeti Ankara’ya çıkarma yaptı.
banner400
 Muammer Beyaz, Yüksel Yalçın, Yaşar Topçuoğlu, Süleyman Aydın, Cahit Karakullukçu ve Soner Keleş’ten oluşan heyet, 5-6 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.  

Söz konusu etkinliğin amacı; Gümüşhaneli Siyasetçi, bürokrat ve işadamlarına nezaket ziyaretinde bulunularak, kendilerini önümüzdeki ay İstanbul’da yapılacak GÜSİAD toplantısına davet etmekti.

Ziyaret kapsamında;

 Gümüşhaneli hemşehrimiz, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Sn. Fikri Işık TBMM’de ziyaret edildi. Görüşme sırasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ülkemiz adına geliştirdikleri projeler ile Gümüşhane için neler yapılabileceğini konuştuk. Yürütülen projelerden gururlandık ve ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulunduk. Bu süreçte Gümüşhane ve gençlerimize yönelik bir proje üzerinde çalışma yapılması konusunda mutabık kalındı. Bu projenin geliştirilerek İstanbul’da Sn. Bakanımıza sunulması konusunda GÜSİAD olarak çalışmaya başlanıldı.

Gümüşhane Milletvekillerimiz Sn. H. Osman AKGÜL ve Sn. Cihan Pektaş’ da TBMM’deki makamlarında ziyaret edilmiştir. Sn. Milletvekillerimizle de ülke ve Gümüşhane’nin sorunları üzerine konuştuk. Özellikle uzun süredir üzerinde durduğumuz ve gerçekleştirilmesini arzuladığımız projelerin yavaş gitmesinin nedenleri ile neler yapılabileceğini konuştuk. Ayrıca, kentsel dönüşüm, arazi toplulaştırılması, güneş enerjisi gibi konulardaki önerilerimizi önümüzdeki ay yapılacak GÜSİAD toplantısında gündeme getirebileceğimizi belirttik.

Diğer taraftan, İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atanan Sn. Feramuz Üstün ziyaret edilerek kendilerine hayırlı olsun dileklerinde bulunulmuştur.

Yapılan ziyaretlerde Gazeteci Bünyamin Aygün tarafından hazırlanan “GÜSİAD Üyelerinin Başarı Öyküleri” isimli kitap ile Sn. Soner Keleş tarafından özel olarak hazırlanan tablolar takdim edilmiştir.

Yüksel Proje Uluslararası Genel Müdürü hemşehrimiz Sn. Celal AKIN, işyerinde ziyaret edilerek Türkiye ve yurt dışında yürüttükleri projeler hakkında bilgi alındı. Özellikle İstanbul’da yapılan ve yapılmakta olan bir dizi önemli altyapı projesini geliştirerek, proje danışmanlığını yapan firmanın Genel Müdürü Sn. Celal AKIN projeler hakkında bilgi verdiler. Gerek bu önemli projeleri üretmeleri gerekse de uluslararası arenada gerçekleştirdikleri rekabetçi projeler nedeniyle kendileri tebrik edilerek başarı dileklerinde bulunuldu. Diğer taraftan önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan ve Gümüşhane-Trabzon arasındaki karayolunu kısaltarak ulaşımı kolaylaştıracak 14.5 km lik yeni Zigana Tüneli hakkında heyetimiz bilgilendirilmiştir. Ayrıca Karadeniz’i Orta Anadolu’ya bağlayacak olan İkisu-Şiran yolu hakkında bilgi alışverişinde bulunulmuştur.

Ayrıca, işadamı Türker Yeniçeri Çayyolu’ndaki işyerinde ziyaret edilerek hizmet sektörü ve enerji alanında yapmış oldukları yatırımlar hakkında bilgi alışverişinde bulunulmuştur.

GÜSİAD Yönetim Kurulu’nun, Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Cahit Karakullukçu’ya GÜSİAD Ankara Temsilciği görevinin verilmesi kararı kendilerine tebliğ edilmiştir.

Bilgilerinize sunarım

Saygılarımla,

 

Prof. Dr. Kenan Aydın

Genel Başkan 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49