banner333

banner309

Eldiğinliler, Ata’nın Huzurunda

İstanbul Kartal’da faaliyet gösteren Gümüşhane Şiran Eldiğin Köyü Derneği üyeleri 10 Kasım nedeniyle Anıtkabir’e ve Ankara’nın tarihi kültürel yerlerine çıkarma yaptı.

Dernek 14.11.2017, 23:30 14.11.2017, 23:34
Eldiğinliler, Ata’nın Huzurunda
banner400

Programın çok güzel geçtiğini söyleyen Eldiğin Köyü Dernek Başkanı Tahsin Çelik;”10 Kasım Atatürk’ü anma Günü ve Atatürk haftası kapsamında düzenlemiş olduğumuz  gezi sayesinde Anıtkabir’i atamızı ve Ankara’nın tarihi,kültürel yerlerini gezme ve görme programımızı yaptık” dedi.

ANITKABİR ZİYARETİMİZ

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün edebiyete intikal edişinin 79. yıl dönümünde Anıtkabir’ de Atamızı ziyaret ederek büyük bir özlem, saygı ve rahmetle andık. Atamızın mozelesine karanfil bıraktık, kabrinde duygulandık, Oldukça geniş alana yapılmış olan  Anıtkabir’deki müzeleri gezerken Kurtuluş savaşı yıllarını yaşar gibi olduk, kazandığımız zaferleri hatırladıkça gururlandık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, elde ettiği zaferlerle ve kurucusu olduğu cumhuriyetimizle, saygın bir lider olarak ismini tarihe yazdırmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ ün bizlere hediyesi olan Cumhuriyetin her zaman bekçisi olacağız. Böylece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Benim naçiz vücudum, elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.’’ Sözüyle vurguladığı gibi aramızdan ayrılmış olsa da, onun görüş ve düşüncelerini yaşatmaya ve geliştirmiye devam edeceğiz.

ETNOĞRAFYA MÜZESİ ---RESİM VE HEYKEL MÜZESİ

Etnografya müzesine giderek Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait sanat eserlerini ve kültürel eserleri gördük. Sonrası yanında olan Resim ve Heykel müzesini gezdik.

BİRİNCİ VE İKİNCİ MECLİS ZİYARETİMİZ

1.ve 2. TBMM gezilerini yaptık. Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının milli mücadele boyunca yapmış olduğu çalışmaları canlı bir şekilde görmemiz için 1.ve 2. TBMM gezilerini yaptık. 

ACILARIN YAŞANMIŞ OLAN TARİHİ ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ

Yaşanan acılara şahit olduk, İdam sehpasından, koğuş yazılarına, ranzalarda kazınan isimlerden, yemek yapılan kaplara kadar bir çok şeye Ulucanlar’da şahit olduk Türkiyenin kin duyguları içinde, kardeşlik diye yola çıkan insanların yaşadığı acıların içinden geçtik bu müzede, üzüldük, kederlendik, ağladık, ama gitmemiz gereken bir yer iyi ki gitmişiz.

Eldiğin köyü Dernek başkanı Tahsin Çelik;”muhteşem Ankara gezisine katılan tüm köylülerime, bizleri yalnız bırakmayan Ankara Kırıntı-Yeniköy-Dilekyolu köyü Dernek başkanı Zeynel Aydın ve yönetim kuruluna, özellikle bu gezi için bizlere otobüs tahsis eden Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz beye teşekkür eder, Şükranlarımı sunarım”dedi.

Yorumlar (1)
Tahsin Çelik 6 yıl önce
sayenizde etkinliklerimizle hemşehrilerimize ve tüm herkese duyurabiliyoruz. eldiğin köyü derneği adına sonsuz teşekkür ederiz.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48