banner333

banner309

GİYAD 17.yılını Gümüşhane gecesiyle kutladı

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Gümüşhane İktisadi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GİYAD), kuruluşunun 17. yıldönümünü düzenlediği programla kutladı.

Dernek 23.01.2024, 22:55 26.01.2024, 11:57
GİYAD 17.yılını Gümüşhane gecesiyle kutladı
banner400

Küçükçekmece Nikah Sarayı’nda düzenlenen programda derneğin kurucuları, eski başkanları, emek verenleri ve diğer STK yöneticilerine plaket takdim edilerek ahde vefa örneği sergilendi.

GİYAD Başkanı Bayram Erdem programda yaptığı konuşmada, yaklaşık 2,5 yıl önce GİYAD'da göreve geldiklerini ve yeni bir yönetimle çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Kendi imkânlarımızla yürüttüğümüz bu çalışmalar, yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara hediyeler, öğrenci bursu, ihtiyaç sahibi ailelerle ve deprem bölgesiyle dayanışma ve bunlarla birlikte sosyal ve kültürel alanda faaliyetler yaptık ve yapmaya gayret ediyoruz. Siyasetin bazen kırıcı ve inciten diline karşı, sivil toplumun yapıcı, uzlaştırıcı, barıştıran ve güven veren bir dili olmaya ve Küçükçekmece’de derneklerimizle bir araya gelmeye, ortak aklı inşa etmeye başladık. Bu süreçte ve bu gecede, bizleri hiç yalnız bırakmayan dernek başkanlarımıza, kanaat önderlerimize teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum” dedi. 

GÜSİAD Genel Başkanı ve GİYAD’ın kurucu başkanı Dr. Yüksel Yalçın da konuşmasında “Tam 17 yıl geçti bu yolculuğa başladığımızda. GİYAD’ın logosunda da görüyorsunuz Türk bayrağı hepimizin ortak değeri ve o marka hiçbir zaman GİYAD’ın üzerinden eksik olmadı. GİYAD, kurulduğundan bu yana ki kuruluş sürecinde emek vermiş kurucu üyelerimize, önceki dönem dernek başkanlarımızın hepsine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Derneğimizin yeri GİYAD’a ait. Buranın alınmasında katkı veren emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Bunlar çok yoğun çabalarla bir araya geliyor ve 17 yıldır kesiksiz hizmet sürüyor. Ben GİYAD’ın kurucu başkanı olarak 5 yıl başkanlık yaptım. O zaman 37 yaşındaydım. Şimdi büyük oğlumuz 30 yaşına gelmiş. Küçükçekmece'de yaşayan Gümüşhanelileri bir çatı altında buluşturmanın hazzını ve huzurunu yaşıyorum. Gümüşhaneli olarak Küçükçekmece’nin dört bir yanında acılı ve güzel günlerimizde hep bir arada olmayı başardık. Gümüşhane’nin kültürünü yaşadık, yaşattık. Büyükşehirler değirmen gibidir ama o değirmende biz Gümüşhane kültürünü öğütmedik, kardeşlerimizi gençlerimizi eğittik, Gümüşhane’ye ait ne varsa hepsini yaşatmaya çalıştık. Eğitimler, seminerler, kurslar, paneller, bilgisayar dersleri, folklör ekipleri, spor takımları olmak üzere kurmak üzere birçok şeyler yaptık. Bu salon yapıldığında ilk program bizim programımızdı. Bugün 17 yıl geçti aradan yine bu salonda beraberiz” ifadelerini kullandı.

ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya de “GİYAD bir okuldur ve kurulduğu 2007 yılından beri içerisinden çok ciddi değerler çıktı. GİYAD her zaman paylaşımın adı olmuştur” diye konuştu.

İstanbul GÜDEF Başkanı Bayram Demir ise “Bugün bu güzel organizasyonla bizleri bir araya getiren GİYAD’a teşekkür ediyorum. Asıl teşekkürü de bu güzel organizasyonu daha da güzelleştiren siz değerli hemşerilerime ve Gümüşhane'yi seven dostlarımıza teşekkür ediyorum. GİYAD İstanbul'da faaliyet gösteren derneklerimiz arasında güzel faaliyetlere imza atıp sık sık hemşerilerimizi bir araya getiren derneklerimiz birisidir. Yüksel Yalçın’la başlayıp bugün Bayram Erdem başkanımızla devam eden bu güzel faaliyetlerin inşallah daha da artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

GÜSİAD Onursal Başkanı Prof.Dr. Kenan Aydın da “Dünyada ve Türkiye'de birçok sıkıntı var ama şevkle, zevkle, keyifle bunların üstesinden gelmek için mücadele edeceğiz. Rahat bir dünyada değiliz. Hele bizim bu neslimiz hiç de rahat bir dünyada yaşamıyoruz. Dünya kuşatılmış ve kuşatılmaya devam ediyor. Geçmişte soğuk savaş döneminde iki kutuplu dünya vardı kimse kimsenin bostanına girmiyordu. Bir tarafta Amerika bir tarafta Sovyetler Birliği. Kimse kimseye karışmıyor, düşük çatışmalı bir ortamda devam ediyor. Şuanda tek güç dünyaya hükmetmek istiyor. Filistin'de ne yaptıklarını görüyoruz ve utanmadan savaşın hem Filistin'de hem Ukrayna’da devam etmesini istiyorlar. 50'ye yakın Müslüman ülkeden hiçbir tanesi kılını kıpırdatamadı. Bizim çok çalışmamız gerekiyor. “Başarı için belli bir dönem için fedakarlık yapmayanlar başarısızlık için ömür boyu o bedeli öderler” sözünü hatırlatıyor ve bizim de gerçekten çok çalışmamız gerektiğini ifade ediyorum. Eğitim sistemimizi ele almamız gerekiyor. Biz eğitim sisteminde hep siyaseti uyguladık. Ezberci bir eğitim sistemimiz var maalesef deneyime yönelik değil. Çok sıkıntılı günlerimiz var ama ümidimizi hiçbir zaman kaybetmeden ileriye bakacağız, çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Katılımcılara Gümüşhane tanıtım filmi ve GİYAD’ın faaliyetleriyle ilgili slayt gösterisinin izlettirildiği programda protokol konuşmalarının ardından plaket töreni gerçekleştirildi.

Programa destek olanlara, GİYAD’a katkı sunanlara, sosyal sorumluluk projesi yapanlara, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına plaket verilmesinin ardından finalde Şerif Topal’ın çaldığı kemençe eşliğinde katılımcıların horon oynayıp gönüllerince eğlendiği program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, GÜSİAD Genel Başkanı Dr. Yüksel Yalçın, GÜSİAD Onursal Başkanı Prof.Dr. Kenan Aydın, İstanbul GÜDEF Başkanı Bayram Demir, Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Başkanı Serkan Kaya, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Gümüşhaneli katıldı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49