banner333

banner309

Bu Sene Bayramlıklar GÜSAD’dan!

Sancaktepe Gümüşhaneliler Derneği (GÜSAD) köy çocuklarının yüzünü güldürdü!

Dernek 04.07.2016, 18:34 04.07.2016, 18:36
Bu Sene Bayramlıklar GÜSAD’dan!
banner400

Bundan 1 sene önce kurulan GÜSAD, bu kısa zaman içerisinde bölgenin en etkin ve enerjik Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir. Çalışkan ve azimli yürütme organlarının yanı sıra hemşehrilerinin de GÜSAD’ı sahiplenmeleri bu ivmenin iki önemli unsuru olmuştur. Ancak GÜSAD’ı diğer Sivil Toplum Kuruluşu ve hemşehri derneklerinden ayıran en önemli şey çocuklara, gençlere, dolayısıyla eğitime verdiği özel değer ve bu konuda oluşturduğu farkındalıktır.


Gurbette derneksiz ve dayanaksız yetişmiş bir neslin yaşadığı dezavantajları tatmış bireylerin oluşturduğu GÜSAD,  öncelik olarak kendi topraklarının çocuklarına eğitimle bezenmiş iyi bir gelecek temin etme hedefini kendisi için en önemli misyon olarak görmektedir. Bu sebeple her türlü kültürel – sportif etkinlikler ile piknik buluşması gibi klasik dernek faaliyetlerini de ihmal etmeden ilkokuldan üniversite öğrencilerine kadar burs yardımları, köy okullarına yardım projesi, köy çocukları ve kültürel mirası konu alan hibe projesi gibi çocuk ve gençliğe yönelik birçok projeyi hayata geçirmektedir.

GÜSAD Gençlik Kolları’nın organize ettiği “Bu bayram da bir çocuğu sen sevindir” kampanyası kapsamında köy muhtarları ve okul aile birliği başkanları tarafından belirlenen 10 farklı köydeki 150 çocuğa hediyeleri bizzat ev ev dolaşan GÜSAD Gönüllüleri tarafından verildi.

Kurban Bayramına Kelkit’in bütün köylerindeki çocukları kapsayacak şekilde bir kampanya hazırlığında olduklarını söyleyen GÜSAD Başkanı Mücahit Sezgin, geleceğin teminatı çocukların yüzlerini güldüren tüm hayırseverlere teşekkür etti.

 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48