banner333

banner309

26.09.2011, 14:11

UFUKSUZLUK GÜMÜŞHANENİN GELECEĞİNİ KARARTIYOR

Gümüşhane belediyesi, yeni yapacağı belediye hizmet binasının reklam afişlerini görücüye çıkardı. Anlaşılan o ki, belediye binası yapılacak. Ve şehrin tam göbeğinde yer alan o boş alan betonla kaplanacak. Oysa bu konu değişik mahfillerde tartışılıp öylece bir sonuca varılmalıydı. Bu hiç yapılmadı. Etkili ve yetkili kişi ve kurumların bu konuda ne düşündükleri bilinmiyor. Ya da biliniyor ama konjonktür gereği susuyorlar. Halk ise olayın büsbütün dışında. STK’lar, Gümüşhane Ticaret Odası ve diğer odaların bu konudaki duyarsızlığı da ayrıca manidar.
 
Peki, bana ne oluyor da bu işin üzerine bu kadar gidiyorum. Yapılacak lüks dükkanlardan bir tane alamayacağım için mi karşıyım? Sırf karşı olmak için mi karşıyım? Hiç biri değil tabii ki. Neden karşıyım? Karşıyım çünkü buranın tekrar betonlaştırılması ne şehir planına uygun ne mantıki gerekçeleri geçerli ve ne de oraya yapılması zorunlu. Kaşıyım çünkü, yapılmaması yapılmasından daha faydalı olacağı için Gümüşhane’ye. Her yere belediye hizmet binası yaparsınız ama her yere kent meydanı yapamazsınız. Bir defa o muhteşem alan betonlaştırmayı görsün bir defa daha böyle bir imkan bu şehre bir yüzyılda doğmaz.
 
Ufkumuz kadar düşünür ufkumuz kadar yaşar ve ufkumuz kadar işler yaparız. Gümüşhane’nin ufku, aklı buraya cevaz veriyorsa yapılacak şey, bir defa daha bu şehirde yaşayıp yaşamama noktasında bir karar vermektir.
 
Düşünebiliyor musunuz yeni belediye hizmet binasının altına otopark yapılacak. Bunun anlamı şudur; o cadde sittin sene trafik buhranı ila baş başa kalacak demektir. Ve şehir adeta boğulacaktır o noktada. Buraya belediye binası mı yapılıyor yoksa ticaret merkezimi? Buda ayrı bir karışıklık.
 
Gümüşhane adım adım yok oluşa gidiyor göz göre göre. Akil bir sözde duyulmuyor. Herkes suskun ve sessiz.
 
İşe yaramaz ıvır zıvır odalarımız var ama işe yarayabilecek bir mimarlar odamız yok. Olsaydı oda şimdiki odalar gibi sessiz ve içine kapanık mı olurdu bilmiyorum ama olsaydı bir umut derdik. Gümüşhane üniversitesinde hiç mi mimar yok? Varsa neden kentin geleceğini ilgilendiren böyle bir şehir plansızlığı keşmekeşine ses vermez. Sahi kent konseyinden neden hiçbir ses çıkmaz. Yoksa kent konseyi demi buranın betonlaştırılmasından yana?
 
Sonuç olarak şu hatırlatmayı yapmayı bir borç görüyorum: belediye binası bu sessizlik anaforunda, vurdum duymaz hengamede, ilgisiz, duyarsız bir toplum varlığında yükselecek. Önerim şu, bu iş tartışılsın, önerisi olanlar önerilerini sunsun, tüm artılar eksiler ortaya dökülsün ve aceleye getirilmeden bir karar verilsin.
 
Bana öyle geliyor ki belediye binası aceleye getirilerek hiç tartışılmadan yapılacak. Eh bu durumda bize de hayırlı olsun demek düşecek!
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 15 Mayıs 2024
İmsak 03:14
Güneş 04:59
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:38
Yatsı 21:16